Política

Joan Carretero: "Hi havia un abscés ple de pus al cul i algú l'havia desbridar"

L'exconseller justifica la seva dimissió momentània per evitar que "interessos personalíssims" perjudiquessin Regrupament

La dimissió, mai formalitzada, de dissabte passat va ser una operació quirúrgica necessària per a Regrupament. Així és com ho veu el president de la formació, que aquest dijous ha assegurat que "hi havia un abscés ple de pus al cul i algú l'havia de desbridar". Segons Joan Carretero, que avui ha estat el convidat del programa L'Oracle de Catalunya Ràdio, dirigit per Xavier Graset, a la formació hi havia "interessos personalíssims" que podien condicionar el projecte.

Segons la seva versió, la tensió va esclatar dissabte en la reunió de Vic perquè havia detectat "lluites desenfrenades" i maniobres clàssiques dels aparells dels partits per assegurar-se un lloc a les llistes electorals amb possibilitats de donar un escó. Carretero ha assegurat que no volia "ser còmplice" de la conversió de Reagrupament en "un actor més", amb el mateix model de la resta dels partits. "Hi havia un enfrontament, no calia fer comèdia", ha argumentat. I davant d'aquesta situació, si els quatre crítics es negaven a dimitir –cosa que sí que han fet finalment–, només li quedava l'opció de deixar ell el seu càrrec directiu.

Posteriorment, però, aquesta dimissió en bloc, Carretero i dotze més, no es va formalitzar, "però no es va fer per tacticisme". "Ens van tallar l'accés a la web, al sistema informàtic, a tot, com en un cop d'Estat clàssic", ha insistit, amb una expressió ja utilitzada per la vicepresidenta, Rut Carandell.

Rebutja considerar-se "important"
L'exconseller també ha rebatut que ell tingui cap interès personal d'ocupar cap càrrec, una posició que sempre ha defensat. "Jo l'únic que vull és veure la independència del meu país abans de morir-me, i si ho veig per la tele no passa res", ha insistit, com moltes altres vegades. Quan Xavier Graset li ha recordat el daltabaix que s'ha produït a Reagrupament davant l'anunci de la seva dimissió, ha afegit: "Aquest país deu ser molt petit i molt miserable si una persona com jo ha de ser important", s'ha lamentat.

En resposta a les crítiques rebudes pels quatre dimissionaris, Jaume Renyer, Albert Pereira, Emili Valdero i Francesc Abad i el seu entorn –com ara l'exsecretari de la formació a l'Alt Camp, Xavier Rull, que ha difós un text que resumeix tots els retrets a l'exconseller–, ha negat que hagi actuat amb nepotisme en favor de cap altre membre de Reagrupament. "Mai em podran acusar d'això. Em poden acusar d'equivocar-me mil vegades, però no d'això", ha afirmat.

No hi havia cap proposta en ferm per triar els candidats
També ha negat les acusacions sobre el fet que suposadament ja havia decidit com s'havien d'escollir els membres de les llistes electorals. "No s'havia formalitzat cap proposta, que el dia que hi sigui podrà ser tombada per l'assemblea, que és sobirana. Però alguns han tingut pànic de perdre el seu estatus o les seves expectatives", ha puntualitzat.

Contràriament al que asseguraven els dimissionaris, Carretero ha assegurat que ell també pensa que cal "certa ponderació territorial" en la confecció de les llistes. "Si anem a la brava, ens podem trobar que per Lleida s'escullen només homes i només d'una comarca, per exemple", ha indicat. "Entre tots havíem de buscar la fórmula per donar el màxim de veu a l'assemblea però que en sortís una cosa presentable", ha admès.

Laporta "guanyaria per golejada" en les primàries
Respecte el rebuig que provoca en alguns sectors de Reagrupament la possibilitat que Joan Laporta s'afegeixi al projecte, Carretero ha admès que "provoca tensions", i ho ha atribuït a la por que determinades persones els pot fer perdre protagonisme en favor d'una figura "amb més potència mediàtica que tots nosaltres junts". També ha negat que hagi pactat amb el president del Barça que no li caldria passar per les primàries si volgués encapçalar la candidatura de Reagrupament a les eleccions al Parlament. "Mai n'hem parlat, entre d'altres coses perquè si es presentés guanyaria per golejada", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.