Política

Rut Carandell: "Ha estat un cop d'Estat"

La vicepresidenta de Reagrupament critica la postura dels quatre membres de la junta directiva que es van enfrontar amb Carretero. Confirma que, un cop es formalitzi la dimissió de Jaume Renyer, Francesc Abad, Emili Valdero i Albert Pereira, Carretero tornarà a dirigir l'associació

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, que va dimitir dissabte juntament amb Carretero i onze persones més de la junta directiva de l'associació, ha assegurat que hi va haver "un cop d'Estat" per part de Jaume Renyer, Francesc Abad, Emili Valdero i Albert Pereira, els quatre dirigents que es van enfrontar amb el president de l'associació.

Carandell ha confirmat en una entrevista a RAC 1 que, un cop aquests quatre membres de la junta directiva formalitzin la seva dimissió, Carretero tornarà a posar-se al capdavant de Reagrupament. Amb tot, també ha deixat clar que tots els membres de la direcció que van dimitir dissabte es reuniran per avaluar la crisi oberta aquests últims quatre dies i decidir si continuen o no al capdavant de l'associació. A més, ha assegurat que qualsevol canvi que hi hagi a la junta directiva caldrà que sigui ratificat en assemblea.

A més, Carandell ha negat que la dimissió en bloc de dissabte es produís per la manera d'escollir per circumscipcions les llistes de cara a les pròximes eleccions catalanes. Ha assegurat que les desavinences venien de lluny i que la dimissió es va fer seguint els principis que van guiar la creació de Reagrupament i que, sobretot, es basen en què l'objectiu d'aconseguir la independència està "per sobre dels personalismes" i els interessos personals. "Carretero els va demanar que pleguessin i tenia el suport de tota la junta. Les quatre persones no van voler i dos no es barallen si un no vol. No volíem posar Reagrupament en una situació de crisi i per això vam dimitir", ha explicat Carandell.

A partir d'aquí, els quatre dirigents, segons Carandell, es van fer càrrec de la direcció i van tallar els accessos de la resta de la junta a la web de Reagrupament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona