Política

Obama defensa la "llibertat religiosa" i posa com a exemple l'Al-Àndalus de l'islam tolerant

El president nord-americà també ha lamentat que "alguns musulmans mesurin la seva pròpia fe pel rebuig de la dels altres"

El president nord-americà, Barack Obama, ha defensat la necessitat de "llibertat religiosa" perquè, segons ell, és un factor "central per a la convivència". En aquest sentit, ha assegurat que l'islam té una tradició de "tolerància" i ha posat com a exemple Al-Àndalus.

"Les persones de tots els països haurien de ser lliures d'escollir i viure la seva fe", ha afirmat Obama en el seu discurs dirigit als musulmans de tot el món des de la Universitat del Caire.

En el cas concret de l'islam, ha subratllat que "té una orgullosa tradició de tolerància". "Ho veiem en la història d'Andalusia i Còrdova durant la Inquisició", ha afirmat. El president nord-americà també ha lamentat que "alguns musulmans mesurin la seva pròpia fe pel rebuig de la dels altres".

Tot i així, ha defensat que "la riquesa de la diversitat religiosa s'ha de mantenir". En aquest sentit, ha demanat als països occidentals que "tolerin que els musulmans practiquin la seva religió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.