Política

Obama ofereix als musulmans una nova relació basada en el respecte mutu

Assegura que el procés de pau al Pròxim Orient només té com a solució la coexistència de dos Estats, l'israelià i el palestí

El president dels EUA, Barack Obama, ha afirmat aquest dijous que "ha d'acabar aquest cicle de sospita i discòrdia" en les relacions entre els EUA i el món musulmà i ha ofert a canvi "un nou inici" basat en els interessos i el respecte mutus.

Obama ha parlat així en el seu discurs al món musulmà des de la Universitat del Caire, en el qual ha assegurat: "Mentre la nostra relació es basi en les nostres diferències, estem potenciant els que cultiven l'odi en lloc de la pau, i els que promouen el conflicte en lloc de la cooperació".

Estats Units i l'islam "no necessiten competir", sinó que comparteixen principis com la justícia, la tolerància i la dignitat dels éssers vius, ha afirmat.

El president nord-americà ha fet referència a les seves pròpies experiències de l'islam com un nen que va créixer en un país musulmà, a Indonèsia, i com a jove organitzador comunitari en barris de Chicago amb una gran població musulmana.

El president nord-americà ha dedicat una àmplia part del seu discurs al conflicte del Pròxim Orient, que, segons ha assegurat, només té com a solució possible la coexistència d'un Estat israelià i un altre de palestí.

Obama s'ha mostrar molt contundent en aquest sentit i ha recordat que els palestins tenen l'obligació de posar fi a la violència, i els israelians, de millorar les condicions de vida dels seus veïns i posar fi als assentaments.

El president dels EUA també ha recordat el seu compromís de retirar les tropes nord-americanes de l'Iraq el 2011 i la seva nova estratègia a l'Afganistan, on ha assegurat que la seva intenció no és mantenir les tropes eternament. Ha justificat la presència de les tropes en aquest país per la presència d'extremistes islàmics.

En aquest sentit, Obama ha demanat als musulmans que rebutgin la violència extremista i ha assegurat que els EUA faran el que calgui per confrontar "sense descans els extremistes violents que representen una amenaça greu a la nostra seguretat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.