Política

Denuncien festes i vexacions a l'ambaixada dels EUA a Kabul

Una ONG ha denunciat borratxeres, vexacions i presència de prostitutes entre els guàrdies de seguretat d'una empresa privada subcontractada pel govern nord-americà

Els Estats Units investiguen un escàndol protagonitzat per guàrdies de seguretat de l'empresa privada ArmorGroup a la seva ambaixada a Kabul, després que una ONG denunciés borratxeres, vexacions a treballadors i la presència de prostitutes a la legació.

L'organització independent i sense ànim de lucre Project Government Oversight (POGO) va enviar dimarts una carta a la secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, on denuncia el comportament d'una trentena de guàrdies i supervisors que ha quedat reflectit en material gràfic que ha donat la volta al món.

La companyia ArmorGroup dóna feina a uns 450 guàrdies i supervisors per protegir l'ambaixada d'EUA a Kabul i als 1.000 treballadors que treballen i viuen a les instal·lacions de la legació.

POGO va iniciar una investigació després que diversos guàrdies van contactar amb l'organització per expressar la seva preocupació sobre els fets i aportar proves de "descarades i prolongades" violacions de contractes de seguretat i del trencament de la cadena de comandament, de la disciplina i de moral dels guàrdies.

POGO disposa de material que descriu escenes on els guàrdies "orinen sobre altres persones, mengen patates del cul d'altres, beuen xupitos de vodka i trenquen portes i amenacen i intimiden" aquells que no hi participen. Les fotos també mostren guàrdies i supervisors "en diverses fases de nuesa", "a vegades acariciant-se" entre ells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.