Política

Esperanza Aguirre: "Estimo els catalans"

La presidenta de la Comunitat de Madrid assegura que "tot el que convé a Catalunya, convé a Madrid"

La presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre, ha assegurat aquest divendres que estima i admira els catalans i que per això no admet que se l'acusi de "catalanofòbia".

Dit això, ha volgut puntualitzar també que no critica la quantitat que Catalunya rebrà amb el nou finançament, perquè "tot el que convé a Catalunya convé a Madrid".

No obstant això, creu que "no és gaire seriós" que el nou model inclogui "creativitats estadístiques per perjudicar la Comunitat de Madrid" i denuncia, encara que li agradaria pensar que no és així, que el govern espanyol hagi preferit negociar primer el sistema amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per mantenir suports al Congrés dels Diputats.

En una entrevista a la Cadena SER, la presidenta madrilenya s'ha esforçat a explicar que no té "res contra els extremenys, contra els andalusos ni de bon tros contra els catalans o contra els gallecs".

Madrid, ha assegurat, no ha dit que no vulgui donar diners a Extremadura o a Andalusia, això és "absolutament i totalment fals", sinó que ha exigit al govern de José Luis Rodríguez Zapatero que garanteixi la suficiència financera del model perquè, "si vénen mal dades com sembla i es recapta menys", la seva comunitat no hagi de tancar hospitals o deixar de pagar els sous als mestres.

"M'han de garantir la suficiència financera", ha insistit la presidenta, que ha declarat que la vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, li va explicar "la xifra" de Madrid en una reunió, encara que ella li va dir que no li importava "la xifra per a un any", que és "pa per avui i fam per demà", sinó "el model".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.