Política

Karzai promet un govern integrador després de la seva proclamació com a president de l'Afganistan

Ofereix integrar en l'executiu representants de tot el país, incloent-hi el seu rival opositor, Abdul·lah

El president electe de l'Afganistan, Hamid Karzai, ha promès aquest dimarts formar un govern integrador, amb representants de tot el país, en la seva primera compareixença pública després de confirmar-se la seva victòria a les urnes.

La comissió electoral va confirmar aquest dilluns el triomf de Karzai per a un segon mandat com a president, després de cancel·lar la segona ronda electoral del pròxim dia 7 per la retirada del seu rival, Abdul·lah Abdul·lah.

"El meu futur govern serà un govern d'unitat nacional. Qualsevol persona que vulgui unir-se al projecte serà benvinguda", ha dit el president en una roda de premsa celebrada al Palau Presidencial de Kabul.

En la seva oferta, Karzai hi ha inclòs tant Abdul·lah com els insurgents talibans, que havien demanat el boicot dels comicis i amenaçat d'emprendre una onada de violència com la que van protagonitzar en la primera ronda, el 20 d'agost.

Abdul·lah s'ha retirat en la segona ronda argumentant que seguia intacta la màquina del frau que es va registrar en la primera. Tot i que el líder de l'oposició es manté en silenci, un membre del seu equip ha assegurat que Abdul·lah considera que la proclamació de Karzai com a president electe no té legitimitat.

El president, que ha obtingut el seu segon mandat a les urnes, ha promès a més que intentarà "lluitar contra la corrupció", un dels problemes que els diplomàtics occidentals assenyalen com a prioritaris per redreçar la situació al país.

Karzai ha obtingut el 49,67% dels vots en la primera volta, després de la invalidació de centenars de milers de paperetes fraudulentes i en un procés marcat per la inseguretat i les accions dels insurgents talibans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.