Política

Les eleccions afganeses, ajornades del maig al setembre

L'actual Parlament està enfrontat al president Hamid Karzai, i li ha tombat ja dues llistes de composició del seu nou govern

Les eleccions al Parlament afganès previstes per al proper 22 de maig han estat ajornades al 18 de setembre, segons el portaveu de la comissió electoral, perquè el govern no es veu capaç d'organitzar-les.

El mateix va passar als comicis de 2005, que estaven originalment previstos entre abril i maig i finalment es van celebrar el 18 de setembre d'aquell any després d'al·legar "problemes tècnics" per respectar el termini original.

Els Estats Units havien pressionat a Afganistan per cancel·lar els comicis parlamentaris de 2010, però finalment la Comissió Electoral va determinar la data del 22 de maig i ara posposa la convocatòria gairebé quatre mesos.

Els socis internacionals del govern d'Hamid Karzai advoquen per evitar un nou fiasco electoral com el de 2009 per poder concentrar els esforços en una campanya militar que aquest any es preveu especialment dura.

Amb presència dels talibans al 80% del territori afganès, els EUA han anunciat un substancial reforç dels seus soldats a l'Afganistan, on hi haurà 137.000 homes destacats, amb l'arribada de la primavera.

L'actual Parlament està enfrontat a Karzai i li ha tombat ja dues llistes de composició del seu nou govern.

El president agfanès anirà així a la Conferència internacional de Londres del proper dia 28 amb un gabinet incomplet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.