Política

Els autors d'informes per a la Generalitat van presentar factures pocs dies després de rebre encàrrecs

Així ho constata la firma auditora Faura-Casas, que ha analitzat part dels informes sol·licitats per la Generalitat el 2007

La firma auditora Faura-Casas, que ha analitzat part dels informes sol·licitats per la Generalitat el 2007, constata en el seu treball que alguns autors dels estudis encarregats per l'administració van presentar factures pels seus serveis amb prou feines dies després que l'administració fes oficialment l'encàrrec.

Aquesta empresa, una de les tres contractades per ajudar la Intervenció General de la Generalitat a verificar si els informes encarregats eren superflus, apunta aquestes "incidències de caràcter formal" després de revisar 115 estudis dels 300 de que va constar l'auditoria general encarregada pel Departament d'Economia.

En concret, Faura-Casas detecta en el seu "Informe relatiu als estudis i dictàmens contractats per la Generalitat el 2007" diversos casos en què la data d'"aprovació del projecte" per part de la Generalitat i la data de "recepció física" de l'informe són "molt pròximes en el temps".

Fonts de la Generalitat consultades per Efe asseguren que la lentitud de l'administració fa que passi força temps des que s'entra en contacte amb una empresa fins que l'administració autoritza formalment l'encàrrec, però subratllen que tot és perfectament legal i recorden que els informes de menys de 12.000 euros no necessiten concurs públic.

Un exemple de proximitat entre encàrrec i factura és un estudi sobre el Molí de l'Espígol -un poblat ibèric de Tornabous (Urgell)-, encarregat pel Museu d'Arqueologia a l'Institut Català de Paleoecologia humana i evolució social (IPHES). Segons que ha pogut comprovar Efe en una visita al Departament de Cultura, l'11 de desembre de 2006 IPHES va enviar un pressupost per aquest treball per 11.999,99 euros, l'endemà la Generalitat va autoritzar demanar aquest informe i 24 hores més tard IPHES va emetre la factura pels seus serveis.

Un portaveu del Departament de Cultura ha explicat que l'ordre de pagament es podria haver donat a finals de gener i que l'informe es podia haver rebut a finals de desembre, però no és capaç d'assegurar-ho amb exactitud perquè, segons que ha comentat, no existeix un registre en Cultura on consti quan es reben els informes.

L'auditoria també ha detectat en altres departaments, com els de Treball, Política Territorial o Justícia, la mateixa proximitat temporal entre l'encàrrec oficial i recepció del dictamen, ja que passen menys de dues setmanes entre una data i una altra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona
política

Aragonès munta la seva oficina d’expresident

barcelona
Política

Mor Miquel Pons Victori, batlle de Sant Lluís entre el 2001 i el 2003

política

Turull també augura més protagonisme de Puigdemont a JxCat

barcelona
estats units

Trump busca frenar l’auge de Harris impulsant la campanya amb l’ajuda de Musk

barcelona
Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona