Política

Els alcaldes de Tarragona i Reus mostren obertament les seves discrepàncies sobre la vegueria

Ballesteros no admet la cocapitalitat que defensa Pérez ni una denominació diferent de la tarragonina i anuncia més de quatre mil esmenes al projecte de llei

Els alcaldes de Tarragona i Reus, Josep Fèlix Ballesteros i Lluís Miquel Pérez respectivament, han palesat aquest dilluns el seu enfrontament sobre el projecte de vegueries i especialment per la possibilitat d'establir una cocapitalitat de les dues ciutats a la demarcació tarragonina.

Mentre que l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha defensat que "seria just que la cocapitalitat fos entre Tarragona i Reus" i ha posat com a exemple la situació que es dóna al Vallès Occidental entre Sabadell i Terrassa, Josep Fèlix Ballesteros s'ha manifestat rotundament en contra i ha advertit que "anirem fins a les últimes conseqüències defensant el contrari". Ballesteros ha afegit de forma contundent que "a Tarragona només superarem les discrepàncies si la capital és Tarragona i si la vegueria es diu de Tarragona".

Els dos alcaldes, tots dos dirigents del PSC, han mostrat l'abast de la seva discrepància obertament en una entrevista a Catalunya Ràdio. L'alcalde de Tarragona ha avançat fins i tot que l'ajuntament que presideix presentarà més de 4800 al·legacions a l'avantprojecte de llei que tanca aquests dilluns el període d'al·legacions.

D'altra banda, el Síndic d'Aran, Francesc Boya, ha manifestat en el mateix programa d'El matí de Catalunya Ràdio la seva confiança que la vall tindrà un tractament singular, com "correspon" per història i estatutàriament, i que no quedarà integrat en cap vegueria. "Nosaltres no reivindiquem una vegueria, sinó un ens territorial autònom", ha afegit.

Per la seva banda, el portaveu de la plataforma per la Vegueria del Penedès, Fèlix Simon, ha defensat la creació d'aquesta demarcació, que no figura en la proposta inicial del govern. Simon ha recordat que el Penedès ja va existir com a vegueria durant quatre segles i després com a corregiment, i que el territori va quedar fragmentat per la divisió provincial espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona