Política

L’independentisme cívic torna al carrer per ‘enterrar’ l’Estatut

Les plataformes convoquen demà una concentració a la plaça de Sant Jaume. La PDD, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia, Deu Mil a Brussel·les i la Comissió de la Dignitat, entre els convocants

No hi ha intenció de treure de nou milers de persones al carrer com en les manifestacions de Barcelona del 18 de febrer del 2006 i de l’1 de desembre de 2007 o de Brussel·les del 7 de març de 2009. Però, un cop han passat les eleccions europees, l’independentisme cívic organitzat al voltant de les plataformes sobiranistes torna a posar sobre la taula les qüestions irresoltes de la legislatura.

Amb aquest objectiu, partint d’una proposta del grup Acte de Sobirania, entitats com la Plataforma pel Dret de Decidir, Deu Mil a Brussel·les, Sobirania i Progrés, la Comissió de la Dignitat i la nova associació liderada pels consellers Agustí Bassols i Max Cahner Sobirania i Justícia han convocat demà dijous al vespre a la plaça Sant Jaume una concentració que culminarà amb l’enterrament simbòlic de l’Estatut. “Al marge del que digui el Tribunal Constitucional, l’acció és un avís per a navegants per anunciar que la via estatutària s’ha acabat i que l’independentisme cívic se sent en certa manera orfe de representació política”, va apuntar ahir un dels responsables de la convocatòria, Enric Fontanals.

L’acte s’iniciarà a dos quarts de vuit amb la lectura d’Indesinenter, el poema de Salvador Espriu popularitzat per Raimon, aquell que comença dient: “Nosaltres sabíem d’un únic senyor i vèiem com esdevenia gos”. Després hi haurà set intervencions de personalitats vinculades al món sindical, a la judicatura o a la cultura i finalment un portaveu de les entitats llegirà un epitafi de l’Estatut.

200.000 vots
Els responsables de la nova mobilització, segons Fontanals, han fet un balanç positiu de l’última mobilització a Brussel·les i, lligant aquesta última convocatòria amb la baixa participació en les eleccions de diumenge, han demanat si “algú vol els 200.000 vots que hi ha al carrer” i que, al seu parer, s’expressen a través de les plataformes. La concentració de dijous servirà també per anunciar els pròxims actes de mobilització que les plataformes sobiranistes ultimen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.