Política

García Albiol es considera víctima d'un "linxament mediàtic i polític"

El dirigent del PP de Badalona afirma que l'únic que s'ha de disculpar és l'alcalde de Badalona

El dirigent del PP de Badalona, Xavier García Albiol, creu que ha estat víctima d'un "linxament mediàtic i polític organitzat pel Partit Socialista i per l'alcalde de Badalona", Jordi Serra, arran de la distribució d'uns díptics sobre seguretat pública repartits pel PP, considerats racistes per moltes entitats, ICV i el govern català.

García Albiol va fer córrer litres de tinta amb la distribució dels fullets, en els quals apareixia la fotografia d'un bloc de pisos amb una pancarta on s'hi podia llegir: "No volem romanesos". Després de més d'una setmana de silenci, durant la qual la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, es va disculpar, el regidor es lamenta del linxament que ha sofert i que li ha provocat "una certa angoixa durant diversos dies". Ho ha explicat en una entrevista a Televisió de Badalona que s'ha emès aquest dimecres a les onze de la nit, durant la qual denuncia que els mitjans de comunicació han estat "manipulant els fets".

Tot i que no és la primera vegada que García Albiol relaciona inseguretat, pisos pastera i problemes de convivència amb immigrants, el popular explica que allò que li treu el son és "la hipocresia d'una part de la nostra societat" pel que fa a la immigració. També li sembla preocupant que no es parli d'allò que "veritablement és important", com ara la situació dels veïns que van penjar el cartell polèmic al seu balcó.

Disculpar-se no és prioritari
En l'entrevista, Albiol afirma que ell no ha "atacat cap comunitat ni ningú pel fet de ser d'un país o d'una nacionalitat concreta". Segons ell, l'únic que ha fet és "posar sobre la taula uns problemes que després el mateix Ajuntament ha confirmat que són un problema de seguretat".

"Hi ha determinats col·lectius que representen el 0,5% de la població de Badalona i que, a la vegada, són els responsables d'un de cada quatre delictes de la ciutat. Per tant, jo com que no he atacat a ningú per la seva nacionalitat no crec que en aquests moments [disculpar-se] sigui el prioritari". Albiol remata dient que qui s'ha de disculpar és l'alcalde de Badalona i no ell. "Si jo fos l'alcalde de Badalona, sí que demanaria perdó per l'estat en què es troben determinats barris de la ciutat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.