Política

Sánchez-Camacho demana perdó però no actuarà contra Garcia Albiol

La presidenta del PPC ha mostrat la seva "estima, suport i respecte" cap als romanesos que vénen a treballar de manera "legal" i contribueixen a la riquesa de Catalunya, i ha subratllat que aquesta frase que contenia el díptic del seu partit "no correspon a cap lema del PPC"

El PPC ha demanat perdó al col·lectiu romanès "per si algú es va sentir ferit" pel díptic del seu partit que incloïa la frase No volem romanesos, i s'ha desmarcat de les opinions del president del PPC a Badalona, Xavier Garcia Albiol, sobre la immigració il·legal d'aquest país.

Això no obstant, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha evitat demanar la dimissió del president del grup del PPC a la Diputació de Barcelona, obrir-li un expedient o exigir-li una rectificació per aquest polèmic díptic que tots dos van repartir dissabte dia 24 en entendre que les disculpes eren "suficients".

En roda de premsa, Sánchez-Camacho ha mostrat la seva "estima, suport i respecte" cap als romanesos que vénen a treballar de manera "legal" i contribueixen a la riquesa de Catalunya, i ha subratllat que aquesta frase que contenia el díptic del seu partit "no correspon a cap lema del PPC".

Davant de la vinculació entre inseguretat ciutadana i immigració irregular que fa el díptic elaborat per García Albiol i la seva tesi que la majoria dels gitanos romanesos de Badalona vénen a delinquir, Sánchez-Camacho ha optat per marcar distàncies amb ell.

Ha subratllat diverses vegades que la delinqüència "no és qüestió de nacionalitat" i ha afegit que ella no donava "suport" a aquesta relació.

La candidata del PPC a la Generalitat ha donat a entendre que la direcció del PP català no coneixia el contingut del díptic distribuït a Badalona, i que en repartir-ho simplement va veure la temàtica.

No obstant això, preguntada per si exigiria una rectificació a Albiol, ha comentat que el dirigent local del PPC ja havia "matisat" les seves opinions sobre els romanesos d'ètnia gitana i que ella, com a màxima representant del PPC, ja havia demanat disculpes.

Tot i així, Sánchez-Camacho ha opinat que García Albiol, que forma part de l'executiva del PPC com a vocal, "està fent la seva feina com l'ha de fer".

També ha carregat contra la resta de partits per acusar-los de "xenofòbia" i de defensar una política d'immigració "errònia" i pròpia del "bonisme", i els ha recomanat visitar alguns barris de Badalona.

A la pregunta de si el PPC deixarà de difondre aquests díptics, s'ha limitat a suggerir que els que elaborarà ella per a la campanya de les autonòmiques seran diferents, i també ha avançat que es reunirà amb representants dels col·lectius romanesos per deixar clar el reconeixement del PPC cap a ells.

"Si algú s'ha pogut sentir ofès o la fotografia ha pogut molestar a algú, demano disculpes", ha afirmat la dirigent del PPC després que la direcció nacional del seu partit s'hagi desmarcat del díptic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gemma Grabalosa
Portaveu de Junts, a l’oposició de Sant Feliu de Pallerols

“Seguim a l’oposició pel deute que tenim amb el poble”

Sant Feliu de Pallerols
guerra a gaza

L’ONU condemna el “devastador” atac d’Israel contra l’escola Al Tabaín a Gaza

barcelona
política

Salellas demana al nou govern que posi el focus en el nou Trueta i en l’habitatge

girona
veneçuela

El TPI investiga possibles crims a Veneçuela després de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu retreu al ministre de Defensa que no creu en la victòria sobre Hamàs

barcelona
ÀSIA

Seül i els EUA faran maniobres militars conjuntes del 19 al 29 d’agost

BARCELONA
OCEANIA

Mor un pilot en xocar el seu helicòpter contra la teulada d’un hotel a Austràlia

BARCELONA
guerra a gaza

Els EUA envien un submarí a l’Orient Mitjà entre crides al diàleg per a un alto el foc

barcelona
GUERRA A EUROPA

Putin promet una resposta ferma a la incursió ucraïnesa, que s'estén

BARCELONA