Política

La direcció del PP diu que no té res a veure amb els fullets racistes que Camacho repartia per Badalona

En aquests fulletons hi ha les sigles del PP, la fotografia del candidat local de la formació, Xavier Garcia Albiol i una imatge de romanesos d'ètnia gitana impresa sobre la pregunta "El teu barri és segur?"

La sotssecretària d'organització del PP, Ana Mato, ha afirmat des de Madrid que el seu partit no té res a veure amb aquests fullets que relacionen inseguretat amb immigració i en què apareix la imatge d'una pancarta que diu: "No volem romanesos".

En aquests fullets hi ha les sigles del PP i la fotografia del candidat local de la formació, Xavier Garcia Albiol. De fet, ell mateix i la presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, els repartien aquest dissabte en un acte electoral al municipi.

No obstant, Mato ha assegurat aquest diumenge que el seu partit "no està relacionat" amb els fullets que es van repartir a Badalona en què apareixia una pancarta amb el lema "no volem romanesos" i es relacionava la immigració amb brutícia i inseguretat.

El fullet té a la portada una imatge en blanc i negre de dues dones amb vel, una d'elles d'esquenes i una altra amb la cara pixelada, amb el títol El teu barri és segur?.

En obrir el fullet, apareix el lema + Seguretat al costat del logotip del partit, amb diverses fotografies en les quals es veu el carrer brut, un accident de cotxe, la fotografia d'un balcó on treuen el cap dones immigrants i una altra imatge en la qual apareixen dues dones amb mocador descansant en un banc de la via pública.

També apareixen diverses fotografies de protestes veïnals, on es poden llegir pancartes que diuen: "L'alcalde no ens escolta", "Contra la inseguretat, per la dignitat", "Per la dignitat del barri", "L'alcalde de Badalona no escolta els veïns" i "Volem igualtat de drets. També paguem impostos!".

A la contraportada, apareix una instantània del president del grup del PP a Badalona, Xavi García Albiol, i es pot llegir: "Estic a només dos regidors de guanyar les eleccions municipals. Si el 2011 sóc l'alcalde us asseguro que podrem sortir pel barri amb la seguretat de no ser assetjats o atracats. Qui visqui a Badalona s'haurà d'adaptar a les nostres normes i costums".

"Podem i ho farem", indica el lema que apareix sota el logotip dels populars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.