Política

El PSC acusa el PP de crear conflictes "per alimentar-se'n"

La diputada Consol Prados diu que els populars han caigut "molt baix" amb la seva actitud cap a la immigració

La secretària d'Immigració de la comissió executiva del PSC, la diputada Consol Prados, ha acusat avui el PP de "crear conflictes per alimentar-se'n" i d'haver caigut "molt baix" amb la seva actitud cap a la immigració.

Prados ha censurat el fullet que el PP ha repartit a Badalona i en què es vincula la inseguretat amb la presència de col·lectius romanesos gitanos instal·lats a la ciutat.

El regidor i responsable del PP a Badalona, Xavier García Albiol, ha declarat avui obertament que "el col·lectiu gitano romanès que s'ha instal·lat a Badalona ha vingut a delinquir".

En un comunicat, Prados ha assegurat que el PP "manipula" i "utilitza la gent per crear conflictes, perquè s'alimenta del conflicte".

"El PP està caient molt baix amb la seva actitud, i tot per esgarrapar vots a Plataforma per Catalunya", ha dit la diputada socialista, que ha advertit que amb aquesta actitud "l'únic que s'aconsegueix és complicar les coses i desgastar la convivència i la cohesió".

Prados ha recordat que el PP no va signar el Pacte Nacional per a la Immigració ni va va donar suport a la Llei d'Acollida, com tampoc no vol subscriure l'acord dels partits per a la no utilització partidista de la immigració.

"No ha fet mai cap aportació, ni treballa ni deixa treballar, i ara utilitza els ajuntaments i els problemes de la gent buscant rèdit electoral", ha apuntat Prados.

Aquesta no és la primera vegada que García Albiol vincula inseguretat i immigració en les seves campanyes municipals.

El 2007, durant la precampanya de les eleccions municipals, el PP de Badalona va realitzar un vídeo en el qual apareixien diversos veïns contraris a la construcció d'una mesquita en sòl públic i que descrivien una Badalona -llavors amb Maite Arqué com a alcaldessa- "bruta, amb immigració il·legal i amb carrers per on fa por passar".

Els populars van tornar a distribuir un altre vídeo al novembre de 2008, en aquest cas per denunciar l'estat en el qual es trobava el barri de Gorg, que comparava amb algunes ciutats bombardejades el 1944 durant la Segona Guerra Mundial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.