Política

ICV portarà davant la Fiscalia el fullet xenòfob del PP de Badalona

El regidor popular de la ciutat, Xavier Garcia Albiol, ha repartit aquest cap de setmana propaganda en què es relaciona inseguretat i immigració

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) ha avançat que portarà davant la Fiscalia el fullet del PP de Badalona en què es relaciona inseguretat i immigració que ha presentat aquest cap de setmana el regidor popular de la ciutat Xavier Garcia Albiol.

En un comunicat, la formació ha subratllat que "el Codi Penal preveu la inhabilitació dels càrrecs públics que incitin a la xenofòbia" i ha anunciat que també aportarà davant la Fiscalia imatges de l'última campanya electoral dels populars a Badalona (Barcelonès) i les declaracions d'Albiol sobre la immigració.

Sobre la publicitat del PP de Badalona, en què apareixen paraules com "inseguretat" i "brutícia" amb fotos de gitanos romanesos de fons, el responsable del PP a Badalona ha dit que "el col·lectiu gitano romanès que s'ha instal·lat a Badalona ha vingut a delinquir".

El responsable d'ICV a Badalona, Carles Sagués, ha assegurat que la formació ecosocialista "arribarà fins al final en la confrontació amb el PP en la defensa dels drets i la dignitat de tots els veïns de Badalona, amb independència del seu origen".

Sagués ha assenyalat que ICV instarà la Fiscalia a investigar si les declaracions d'Albiol i les "reiterades campanyes xenòfobes" del PP de Badalona "poden ser constitutives de delicte segons els articles 510 i 511 del Codi Penal".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.