Societat

Batalla de pamflets ICV-PP

Joves amb Iniciativa edita un fullet que imita el disseny del díptic de García Albiol i que titlla els populars de racistes i corruptes. El partit de Sánchez Camacho escriu a Montilla perquè també el denunciï

La distribució dels polèmics pamflets del PP a Badalona han obert una guerra de desqualificacions entre el partit de Mariano Rajoy i Alícia Sánchez Camacho i el del conseller d'Interior Joan Saura. Després d'anunciar que portava al jutjat el díptic de Xavier García Albiol, president dels populars a Badalona, ICV ha continuat a la trinxera. L'organització juvenil de la federació, Joves d'Esquerra Verda, ha llançat una postal electrònica que imita el disseny del díptic d'Albiol, que vinculava immigració amb delinqüència i que atacava especialment els romanesos establerts a la ciutat d'on és regidor.

El lema principal és Amb aquesta gent al carrer no tenim seguretat, i es refereixen als casos de corrupció vinculats al PP, que són esmentats directament en el pamflet de Joves d'Esquerra Verda. Amb una tipografia que imita el que podria ser una pintada en una paret, es recorda el cas Gürtel i el Palma Arena, i també els protagonistes: Francisco Camps, Rafael Correa, Ricardo Costa, Jaume Matas, Luis Bárcenas. També hi surt Carlos Fabra –cap del PP a Castelló i investigat per frau– i Xavier García Albiol. En altres uns altres requadres, hi ha els adjectius: "corruptes", "prevaricadors", "racistes", "xenòfobs".

Segons els impulsors de la "postal", l'objectiu és "denunciar l'actitud racista i xenòfoba del Partit Popular de Badalona" amb una "paròdia" del pamflet amb què va començar el conflicte.

La difusió d'aquesta targeta ha provocat les ires del PP a Catalunya, ja que García Albiol surt al costat de càrrecs imputats judicialment, com ara Matas i Bárcenas. El partit ha escrit al president català, José Montilla, per preguntar-li si els serveis jurídics de la Generalitat, José Montilla, també portaran aquest "fullet calumniador" a la fiscalia, com s'ha fet amb el de Badalona.

La carta ha estat enviada pel secretari general del PPC, Jordi Cornet, a Montilla, amb còpia als consellers d'Interior i Justícia, Joan Saura i Montserrat Tura. El text pregunta si l'"acció judicial s'ampliarà també a les campanyes de comunicació" dels partits del tripartit o si l'"únic destinatari de la persecució judicial" és el PPC.

En un comunicat, els populars entenen que si el president català "no fa res" sobre això, el seu "silenci i la seva inacció" implicaran que "comparteix" el contingut de la postal de les joventuts d'ICV.

Segons Cornet, el PPC vol saber si els "insults" i "desqualificacions molt greus" abocades contra dirigents populars en la postal són constitutius d'alguna infracció, ja que "s'imputen delictes a persones que no han estat jutjades ni condemnades, de manera que es viola la presumpció d'innocència".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.