Societat

Camacho no veu clar que calgui expedientar García Albiol

Considera que la direcció del partit ha de parlar amb calma amb el grup municipal de Badalona, i recorda que ella mateixa ha demanat disculpes pels fullets repartits i per les declaracions del regidor badaloní que vincula els romanesos amb la delinqüència

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, no veu clar que s'hagi d'expedientar Xavier García Albiol pel fullet distribuït a Badalona aquest cap de setmana i que relaciona immigració amb delinqüència. Mentre la secretària general del PP, María Dolores Cospedal, ha explicat que s'estan plantejant obrir aquest expedient, la presidenta del partit a Catalunya no n'està segura.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, ha advertit que no pot assegurar que el PPC obri l'expedient contra García Albiol, president del PP de Badalona. A més de repartir els díptics, cosa que va fer amb Sánchez-Camacho, va fer unes declaracions en què afirmava que "la majoria de romanesos establerts a Badalona" delinqueixen, i que "els nens [d'aquest col·lectiu] en lloc d'anar a l'escola van a atracar les senyores grans als caixers".

“Nosaltres el que farem, sens dubte, és analitzar la qüestió de Badalona i parlar amb el nostre grup municipal a Badalona i, també, parlar i tractar aquesta qüestió amb el nostre responsable a Badalona”, ha puntualitzat Sánchez-Camacho. Sobre l'expedient, ha dit: “Miri, no li puc assegurar [segons quines] coses. Primer s’han d’analitzar les qüestions. S’ha de veure la situació. Jo he parlat amb el senyor García Albiol i he estat jo mateixa la que he demanat les disculpes en nom de tot el partit”.

La dirigent popular ha remarcat que la política sobre immigració del PP no té res a veure amb el contingut dels fullets repartits a Badalona. “És un partit en què nosaltres marquem la línia a tot Catalunya. Nosaltres acabem de dir que la delinqüència no té cap tipus de nacionalitat”.

La presidenta del PP de Catalunya també ha lamentat que l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, no hagi explicat la situació que es viu als barris de la Salut, de Llefià i a Sant Roc, ni tampoc “la situació de preocupació i d’inseguretat que tenen els veïns”. Sánchez-Camacho ha criticat que l’alcalde de Badalona hagi sortit ràpidament a criticar el PP i García Albiol, i no afronti “el gravíssim problema de delinqüència i d’inseguretat que hi ha a Badalona”.

Segons les dades donades per Serra al mateix programa de Catalunya Ràdio, en els últims dotze mesos s'han fet 257 detencions a Badalona, 120 de les quals (menys de la meitat) han estat de ciutadans amb nacionalitat espanyola. De romanesos se n'han arrestat 64, el col·lectiu estranger amb un nombre més alt de detencions a Badalona. Els següents en el rànquing són les marroquins, amb 25 detencions.

L'alcalde considera que aquestes dades demostren que García Albiol no té raó en afirmar que la majoria de romanesos de la ciutat són delinqüents, ja que només consten 64 detencions, moltes de les quals poden ser de reincidents, de manera que la quantitat d'individus actius com a delinqüents seria encara més reduïda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.