Societat

Badalona apaga el foc del díptic del PP contra els romanesos

García Albiol reclama al govern de Badalona que resolgui els problemes de "vertebració social i convivència" en el ple, però no esmenta els immigrants. Els altres grups també eviten entrar en la polèmica

El president del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat durant el ple municipal d'aquest dimarts que el govern municipal (PSC, CiU i ERC) "s'impliqui" a resoldre els problemes de "vertebració social i convivència" que hi ha a la ciutat. Aquesta era la primera vegada que García Albiol parlava públicament després que el partit es desmarqués de les seves declaracions sobre immigració vinculada a la delinqüència. Tot i que en cap moment del seu discurs ha fet referència a la polèmica dels romanesos d'ètnia gitana, el líder popular ha comentat que Badalona és "una ciutat complexa amb problemes de vertebració i estructuració social i convivència" que el govern municipal hauria d'abordar.

El ple de l'Ajuntament de Badalona ha discutit aquest dimarts sobre els problemes de cohesió social que hi ha a la ciutat a partir de la intervenció d'una plataforma ciutadana, Badalona Som Tots, que ha reclamat als grups polítics que treballin per reduir les desigualtats socials. La plataforma també exigeix als partits que no facin un ús partidista d'aquesta problemàtica.

Tot i que aquesta intervenció al ple de la portaveu de Badalona Som Tots, Dolors Sabater, estava prevista feia setmanes, el debat coincideix amb la polèmica que s'ha generat a la ciutat arran de la campanya i les declaracions del líder del PP a la ciutat, Xavier García Albiol, que titllava de "delinqüents" els romanesos d'ètnia gitana que hi ha a la ciutat.

Davant d'aquesta situació, el líder del PP a Badalona s'ha limitat a felicitar la plataforma Badalona Som Tots i a reclamar al govern municipal que s'impliqui en la resolució d'aquests problemes de cohesió que apuntava. La resta de portaveus polítics tampoc han entrat a debatre sobre la polèmica dels romanesos i s'han compromès a continuar treballant per millorar la cohesió social a la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.