Política

Zapatero diu que el finançament arribarà d'aquí dues setmanes, però el govern no se'n refia

El president espanyol diu que el retard del finançament es deu al fet que no tot es pot fer de cop, primer va venir l'Estatut i després l'AVE i la T1

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit avui, després de l'acte oficial d'inauguració de la nova terminal de l'aeroport de Barcelona, que el pacte sobre el finançament català es tancarà en un termini màxim de dues setmanes.

Zapatero ha comentat de manera informal amb els periodistes que el nou finançament és una qüestió de "dies o setmanes, d'una o dues setmanes", per la qual cosa aposta perquè abans del 15 de juliol es pugui tancar el pacte amb la Generalitat.

En la seva conversa amb els periodistes i acompanyat del president català, Zapatero ha comentat que el retard del finançament obeeix al fet que no tot es pot fer de cop, perquè primer es va haver d'aprovar el nou Estatut i després van venir qüestions com l'AVE i ara la nova T1 del Prat.

Encara no són "significatius"
El govern de la Generalitat ha reconegut avui "avenços" en les negociacions amb l'Executiu de Zapatero, si bé ha matisat que encara no poden considerar-se "significatius".

A la reunió del govern d'aquest matí, el conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha explicat als seus col·legues que després de les eleccions europees del 7 de juny s'han "reprès" les negociacions sobre finançament amb Madrid, segons ha explicat en roda de premsa la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. "Quan aquest avanç sigui significatiu, el propi conseller Castells donarà informació puntual", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.