Política

L'Organització d'Estats Americans expulsa Hondures

La mesura es pren després que s'hagi esgotat el termini de 72 hores per restituir en el càrrec Manuel Zelaya

Després de diversos advertiments, i superat el termini de 72 hores perquè els colpistes restablissin en el càrrec de president Manuel Zelaya, l'Organització d'Estats Americans (OEA) ha suspès de participació en aquest organisme Hondures. L'executiu de Roberto Micheletti ha fet cas omís a les exigències de l'organització i s'ha negat a acceptar el retorn de Zelaya.

Tot i així, l president derrocat ha confirmat que aquest diumenge intentarà tornar a la capital d'Hondures. Anirà acompanyat d'uns quants presidents, com Cristina Fernández o Rafael Correa, per defensar la legalitat davant dels colpistes. Des de Veneçuela, Manuel Zelaya ha demanat als seus seguidors que el vagin a rebre a l'aeroport de Tegucigalpa desarmats i amb intencions pacífiques.

La visita aquest divendres a Tegucigalpa del secretari de l'organització, José Miguel Insulza, no va servir per arribar a cap acord amb el govern colpista, que es defensa dient que convocarà eleccions presidencials abans del novembre. L'Església s'ha posat al costat del govern colpista

Si l'Organització d'Estats Americans acaba expulsant Hondures, seria la segona vegada que adopta aquesta mesura. El primer país castigat amb l'expulsió de l'OEA va ser Cuba, el 1962.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.