Política

Boada qüestiona ara la feina d'inspecció de les línies elèctriques del departament de Castells

La conselleria d'Interior acusa Endesa de construir torres a Catalunya amb material en desús i Economia defensa que la Generalitat fa un seguiment permanent de la xarxa

Nova picabaralla al govern català arran dels desperfectes ocasionats per la nevada en les línies elèctriques. Aquesta tarda, el conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells (PSC), ha sortit a defensar la feina d'inspecció de la xarxa elèctrica que realitza el seu departament després que el Secretari d'Interior, Joan Boada, ho hagi qüestionat. Concretament, Boada ha acusat Endesa d'utilitzar material en desús a la resta de l'Estat per construir torres elèctriques a Catalunya, com les que van quedar doblegades o es van partir a Girona el 8 de març passat.

Així, Boada s'ha referit a la prolongada apagada elèctrica a les comarques de Girona després de la caiguda de nombroses torres elèctriques d'Endesa, i ha dubtat que la conselleria d'Economia hagués fet les revisions necessàries per comprovar que la companyia mantenia correctament les instal·lacions. Boada ha revelat que alguns operaris que han vingut aquests dies a treballar a Catalunya procedents d'altres parts de l'Estat per arreglar les línies danyades han afirmat que el material utilitzat al territori català "feia temps que no s'usava a la resta de l'Estat".

Preguntat sobre com és possible que, si la companyia utilitzava materials en desús per construir les torres, la Generalitat no se n'hagués adonat, Boada ha contestat: "aquesta és una de les funcions del departament d'Economia i Finances, competent en l'àmbit energètic, i que havia de fer aquestes inspeccions".

Castells es defensa
"Fem un seguiment permanent de la xarxa i després de l'apagada del 2007 fins i tot es va aprovar una llei de Qualitat del Subministrament", ha recordat Castells en defensa del seu departament, que és el responsable de l'àrea d'Energia. Castells ha dit que "ara cal ser ponderats" i ha advertit, sense referir-se directament a Boada (ICV), que "l'administració no pot parlar d'oïdes".

El responsable d'Economia ha recordat que el mateix dia de l'apagada "el director general d'Energia, Agustí Maure, va obrir un expedient informatiu i quan el tingui diré el que he de dir". "L'expedient no serà complaent amb ningú", ha advertit Castells, i ha afegit que "no descartem que una part de la dimensió de la tragèdia sigui en part responsabilitat de les companyies".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.