Societat

Endesa nega "categòricament" que usi material en desús a Catalunya

L'elèctrica desqualifica les declaracions de Boada i assegura que aplica els últims avenços tecnològics i materials en les instal·lacions que realitza arreu

La companyia elèctrica Endesa ha negat "categòricament i sense pal·liatius" que usi material en desús per construir la xarxa elèctrica de Catalunya, i que el manteniment de les seves instal·lacions sigui deficient. L'empresa ha replicat així aquest dimecres la denúncia realitzada pel secretari general d'Interior de la Generalitat, Joan Boada, que ha acusat Endesa de no realitzar les invesrions necessàries en les línies de mitjana i baixa tensió.

Endesa ha sortit al pas d'aquestes acusacions i ha titllat de "completament fals" que el manteniment de la seva xarxa sigui deficient. Ha subratllat, en aquest sentit, que des de fa anys utilitza "els últims avenços tecnològics i els últims materials que hi ha al mercat" per a les seves instal·lacions, tant a Catalunya com la resta de comunitats autònomes.

Endesa ha remarcat també que la seva activitat com a companyia de serveis "està permanentment controlada, inspeccionada i auditada per les administracions competents", entre elles la Generalitat de Catalunya.

Precisament, el conseller d'Economia, Antoni Castells (PSC), ha defensat la tasca d'inspecció de la xarxa elèctrica que realitza el seu departament, davant les crítiques de Boada, que també ha qüestionat aquestes inspeccions. "Fem un seguiment permanent de la xarxa i després de l'apagada de 2007 fins i tot es va aprovar una llei de Qualitat del Subministrament", ha recordat Castells en defensa de la seva conselleria, que és el responsable de l'àrea d'Energia.

El temporal de neu que va afectar el passat dia 8 Catalunya va tirar a terra 33 torres elèctriques i va deixar fora de servei catorze línies i més de mitja dotzena de subestacions, cosa que va deixar inicialment sense llum més de 200.000 abonats, en la seva gran majoria de Girona.

PSC, ERC i ICV-EUiA han sol·licitat la compareixença de responsables de la companyia elèctrica Endesa i de Red Eléctrica Española (REE) a Catalunya, perquè donin explicacions davant el parlament català pels problemes de subministrament elèctric derivats de la nevada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.