Societat

Castells promet que Endesa indemnitzarà els gironins afectats per l'apagada igual com va fer a Barcelona

El president de la companyia ha acudit al Palau de la Generalitat per reunir-se amb el conseller i Montilla

El conseller d'Economia de la Generalitat, Antoni Castells, ha anunciat aquest dimarts que la companyia elèctrica Endesa compensarà els afectats per l'apagada que va afectar les comarques de Girona el 8 de març després de la forta nevada que va fer caure torres d'alta tensió i que va deixar nombroses poblacions sense llum durant dies.

"Aquí hi ha hagut uns afectats que han tingut perjudicis de tot tipus, alguns d'ells han estat sense llum i sense electricitat a casa durant dies i hem fet veure a la companyia elèctrica la necessitat de compensar-los, independentment del que diguin els expedients informatius", ha dit el conseller. Castells també ha explicat que la companyia elèctrica es compromet a restablir plenament el servei a tota la xarxa a partir de l'1 de juliol.

"Les compensacions estaran al nivell de les que hi va haver per l'apagada de Barcelona", ha dit el conseller d'Economia, tot i que no ha detallat si arribarà al màxim de 600 euros que van rebre alguns particulars en aquella ocasió.

Castells ha fet aquest anunci després d'haver participat en una reunió al Palau de la Generalitat entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el president d'Endesa, Borja Prado, per analitzar les conseqüències de la nevada i l'actuació d'Endesa.

Pel conseller, hi haurà indemnitzacions independentment que l'expedient informatiu qualifiqui o no la nevada com un cas de força major, que es pugui obrir un expedient sancionador o, fins i tot, que es pugui recórrer a la via judicial per reclamar indemnitzacions.

En aquests moments el servei està funcionant amb una certa provisionalitat en algunes zones, però segons Castells a partir de l'1 de juliol el servei estarà "plenament restablert i es tornarà a la normalitat anterior, però millorada i reforçada. En algunes parts de la xarxa això serà abans".

El conseller també ha reconegut que, per part del govern, "la pròpia gestió de l'emergència ha tingut errors d'informació, de comunicació externa, de previsió, de contacte amb els ajuntaments, amb els quals s'ha de parlar per acordar on instal·lar els electrògens, per exemple".




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona