Societat

Endesa diu que hauria reposat la llum més ràpid amb les instal·lacions que fa 10 anys que demana

La companyia agraeix en un anunci als diaris "la comprensió i paciència" dels abonats, qualifica els incidents per la nevada de "catàstrofe sense precedents" i assegura que el pla d'emergència desplegat li ha costat 60 milions d'euros

La companyia Fecsa-Endesa publica aquest dimarts en diferents rotatius un anunci a pàgina sencera en què expressa als seus clients de les comarques gironines "el seu agraïment per la comprensió i paciència de les famílies i negocis" que han patit el tall en el subministrament elèctric a causa del temporal de neu. Un incident que l'elèctrica qualifica de "catàstrofe sense precedents".

Ara bé, segons la companyia, Endesa hauria pogut reposar el subministrament en un termini més curt de temps si "hagués pogut desenvolupar les instal·lacions que fa més de 10 anys que proposa, que haurien possibilitat una redundància en la xarxa de transport i una estructura de malla adient".

Segons el text, "el grup lamenta els trastorns greus que ha suposat la privació del subministrament elèctric, més encara en ple hivern", i detalla que en només unes hores es van destruir "completament" 33 torres d'alta tensió, 500 torres de mitjana tensió i centenars de baixa tensió, "com a conseqüència de les tones de glaç acumulades sobre els cables elèctrics".

Endesa recorda també que per pal·liar els efectes del temporal, la companyia ha mobilitzat més de 1.500 tècnics i operaris sobre el terreny, mitjans aeris per a la inspecció de la xarxa i el transport de persones, 300 grups electrògens i més de 400 microgeneradors, provinents de la resta de l'Estat i França. Un pla d'emergència que ha suposat un cost de més de 60 milions d'euros, segons la companyia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.