Societat

El govern recomana a les empreses la via judicial si no prosperen les reclamacions a Endesa

Les Cambres de Girona ofereixen l'assessorament del procés, mentre els empresaris reclamen un canvi en la normativa per reforçar la xarxa de distribució elèctrica

El govern recomanarà les empreses de les comarques gironines afectades per la manca de subministrament elèctric que emprenguin la vida judicial en el cas que no prosperin les reclamacions que posin a Endesa. El secretari del departament d'Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, s'ha reunit aquest dilluns tarda amb representants de les cambres de comerç gironines, que s'han compromès a recopilar les reclamacions que els empresaris facin a la subministradora elèctrica i avaluïn els danys ocasionats. Aloy ha dit que si la companyia no col·labora, suggeriran que siguin les empreses les qui presentin demandes per la via civil.

Aloy ha recomanat que les empreses presentin ara les seves reclamacions o bé directament a la companyia subministradora, o bé que ho facin mitjançant les companyies asseguradores. "Esperem que Endesa respongui a les reclamacions amb celeritat, perquè sinó s'haurà d'entrar en una segona fase, que consistirà en presentar les reclamacions per la via judicial", ha dit el secretari d'Innovació, Universitats i Empresa. "Posarem a l'abast informació en el cas que com a afectats vulguin fer reclamacions a les companyies. Les cambres recolliran la informació dels empresaris afectats. Allà se'ls assessorarà sobre la millor via per reclamar els danys ocasionats i aconseguir una indemnització", ha precisat.

Aloy s'ha reunit amb el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, de la Cambra de Palamós, Xavier Rivera, i amb el de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig. A la trobada també han estat presents el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, la directora general de Comerç, Gemma Puig, el subdirector general d'Indústria, Jordi Carbonell, i el director de departament a Girona, David Mascort.

Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona, ha dit que la pretensió d'aquesta organització empresarial és "que tothom es vegi compensat pels danys ocasionats per la manca de subministrament elèctric". 'Ja vàrem dir que les empreses han de fer una denúncia a la companyia subministradora, que és la principal responsable directa. Ho poden fer mitjançant la companyia asseguradora, i després recomanem que ens enviïn una còpia a la Cambra, per tal de fer un seguiment i poder assessorar", ha afegit el president de la cambra gironina. Espadalé ha reclamat que es canviï la normativa vigent i que es reforcin les línies elèctriques per tornar a evitar danys com els ocasionats en aquest temporal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.