Societat

3.180 persones continuen sense electricitat

La manca de subministrament afecta de forma parcial 23 municipis, sobretot a la Selva i el Maresme nord

Quan es compleix una setmana de la nevada que va provocar la greu avaria elèctrica que va deixar a les fosques la majoria de les comarques gironines, unes 3.180 persones de les comarques del Gironès, Maresme, Selva i Baix Empordà continuen sense subministrament aquest dilluns, segons la Conselleria d'Interior de la Generalitat. La falta de subministrament elèctric afecta de forma parcial uns 23 municipis.

Al llarg de la matinada d'aquest dilluns s’ha anat restablint el subministrament elèctric a les poblacions de la Costa Brava que diumenge a la tarda van ser aafectades per una nova avaria.La companyia elèctrica Endesa va localitzar al vespre l’origen de l’avaria a la línia d’alta tensió de Tordera a Lloret de Mar i va poder resoldre el problema. A banda, encara hi ha unes 3.000 persones sense llum al Gironès, Maresme, Selva i Baix Empordà. Protecció Civil manté activada la fase d’alerta el Procicat, i durant la nit s’ha reforçat el servei de Mossos d’Esquadra i bombers en aquestes poblacions.

Les poblacions afectades són principalment de la Selva i el Maresme nord, després de l'episodi de diumenge que l’avaria de diumenge va deixar sense electricitat més de 100.000 abonats. En aquests moments, la falta de subministrament elèctric afecta de forma parcial a un total de 23 municipis de l’àrea de Girona i s’estima que la comarca on més afectació hi ha és la de la Selva amb 1665 persones, seguida del Baix Empordà, amb 486 i el Gironès amb 399. També hi ha dues poblacions del Maresme, amb 630 persones que esperen la tornada del subministrament.

El pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) es manté en fase d’alerta, tant perquè hi ha un elevat nombre de grups electrògens en funcionament com per la precarietat del subministrament elèctric, ja que part de les infraestructures resten malmeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.