Societat

La falta de cadenes va impedir a molts mossos sortir al carrer durant la nevada, segons un sindicat

Denuncien una "falta total de coordinació a tots els nivells" durant el temporal del 8 de març

Alguns vehicles dels Mossos d'Esquadra no van poder iniciar el servei durant el temporal de neu perquè no hi havia subministrament de cadenes a la comissaria i els que en tenien de tela van haver d'aturar el servei perquè aquestes no van resistir més d'unes hores d'ús. Així ho ha fet públic el Sindicat de Mossos d'Esquadra de CCOO en un comunicat de premsa en el qual informa del contingut de la reunió que han mantingut aquest dilluns amb el secretari general de Seguretat Pública, Joan Delort.

En el decurs d'aquesta reunió, es va plantejar la qüestió de les mancances de coordinació, recursos humans i materials. Delort s'ha compromès a respondre les queixes en un termini aproximat de quinze dies.

Segons el Sindicat de Mossos d'Esquadra, les mancances que es van evidenciar durant la jornada del 8 de març han provocat que el cos "no estigui a l'alçada d'una situació adversa com la viscuda".

A banda de la falta de cadenes i el mal funcionament de les de tela, el sindicat ha denunciat la "falta total de coordinació a tots els nivells".

Delort s'ha compromès a pagar les hores perllongades com a hores extraordinàries a tots aquells agents que durant el dia 8 en tots els torns i la jornada del dia 9 en torns de matí i tarda van haver d'allargar la jornada com a conseqüència del temporal.

Defensa de l'inspector de Figueres
Alhora, han reiterat el desacord del sindicat amb la suspensió de treball i retribucions a l'inspector dels Mossos d'Esquadra de Figueres perquè consideren que no s'han demostrat els fets dels quals se l'acusa i perquè no ha pogut exercir el dret a la seva defensa.

Una vegada més, el sindicat assegura que l'Inspector suspès va estar en tot moment en contacte amb els seus subordinats portant a terme la gestió que se li suposa. Per això reclamen a Delort que "repensi" la seva decisió i "retiri" aquestes mesures cautelars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.