Política

Herrera avisa el PSC que si no rebutja el cementiri nuclear serà motiu de 'casus belli' al govern

Herrera ha demanat que "CiU estimi Catalunya com el PP estima Castella" i expulsi els seus regidors d'Ascó si presenten la candidatura

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha demanat avui que totes les forces polítiques catalanes mostrin públicament la seva oposició "inequívoca" al Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) per a residus atòmics, que busca ubicació.

Herrera ha assegurat que si el PSC no es manifesta en contra el cementiri es convertirà en un element de 'casus belli' al govern tripartit.

En especial, el líder ecosocialista ha demanat als ajuntaments governats per CiU, com Ascó (Ribera d'Ebre), que "diguin clarament que no acolliran el cementiri", segons ha informa ICV en un comunicat. En aquest sentit, ha demanat que "CiU estimi Catalunya com el PP estima Castella-La Manxa", ja que aquest últim ha expressat el seu rebuig a que Yebra sigui candidata a albergar el cementiri nuclear, i que obligui als regidors d'Ascó a abandonar CiU si presenten la candidatura per acollir la instal·lació. De moment, cap membre del govern local ha fet declaracions al respecte.

A més, Herrera, que ha participat en la presentació de la nova candidata del seu partit per Tarragona en les pròximes eleccions al Parlament, Hortènsia Grau, ha acusat de "falta de rigor" el govern de José Luis Rodríguez Zapatero per voler "instal·lar un cementiri nuclear" sense tenir "un calendari de tancament de nuclears".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.