Política

Herrera deixarà el seu escó al Congrés al setembre per preparar les eleccions

El secretari general d'ICV avança que als catalans no els interessa la sociovergència perquè suposa renunciar a polítiques públiques d'educació i sanitat

Joan Herrera ha anunciat aquest divendres que deixarà el seu escó a la cambra abans de l'1 de setembre per dedicar-se plenament a la campanya electoral com a canditat a la presidència de la Generalitat de Catalunya.

"Si les eleccions són quan toquen, que tot fa pensar que serà així, m'agradaria instal·lar-me a Catalunya l'1 de setembre com a mínim", ha detallat en una entrevista a RNE.

Herrera ha reiterat que el seu partit aspira a ser en el pròxim govern i que cal valorar tot el que s'ha fet bé. No obstant, ha afegit que ICV "aspira a repetir la majoria d'esquerres, però no a qualsevol preu".

També ha parlat de la possibilitat que es produeixi una sociovergència, però considera que als catalans no els interessa aquesta fórmula de govern perquè significa renunciar a polítiques públiques d'educació i sanitat.

Per Herrera, un govern on CiU estigui present en coalició amb qualsevol formació seria un mal negoci per als catalans i per a la resta d'Espanya.

El dirigent d'Iniciativa ha defensat la gestió del seu partit al govern, i ha posat com a exemple les polítiques portades a terme per la conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, que dirigeix Joan Saura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.