Punt divers

Herrera exigeix a Zapatero que 'pari el procés' per ubicar el cementiri nuclear

El secretari general d'ICV i cap de llista a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha exigit aquest dilluns al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, 'que no decideixi entre Yebra o Catalunya, sinó que pari el procés' sobre la ubicació del cementiri nuclear 'perquè les coses no es poden fer tant malament'. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha declarat que 'allò que es triga 15 anys a fer a Holanda no es pot fer de forma tan matussera a l'estat espanyol amb tres mesos'. Per altra banda, ha afirmat que l'actual Govern 'és de sentit comú', però ha reconegut que 'hi ha coses que no són raonables' com el que va succeir amb la Llei d'educació.

'El procés es podrà recórrer, no pot ser que a l'estat de les autonomies, les comunitats autònomes tinguin 20 dies per al·legar'. 'Si Ascó es presenta cal posar tota la carn a la graella amb l'acció política, amb una nova resolució del Parlament encara més àmplia; l'acció administrativa, amb les al·legacions corresponents dels diferents departaments, el consell comarcal i diferents institucions, i fins i tot l'acció judicial'. 'Hi ha normatives com el conveni d'Aarhus que no s'han respectat', ha indicat Herrera. 'S'haurà de portar als jutjats un procediment que es més que discutible', ha alertat. Preguntat per si s'hagués trencat el tripartit si el president de la Generalitat, José Montilla, no s'hagués posicionat pel no, ha replicat que no ho sabia. 'El que sé és que és lògic que el president digui que no perquè la gent no entén que el territori amb més nuclears' aculli ara el cementiri nuclear. Aquest dilluns Herrera ja va valorar 'molt positivament' les declaracions de Montilla, qui va dir que no volia un cementiri nuclear a Catalunya, tot i que va defensar l'autonomia municipal. 'No m'ha sorprès' la posició del PSC, 'però alguns varem avisar molt temps abans', ha afegit. Ha explicat que els hi van traslladar que Catalunya no podia tenir un cementiri nuclear i que com a formació ecologista no ho veiem gens clar. 'Es bo que el president Montilla digués el que va dir i no vull entrar en consideracions de si hauria d'haver entrat abans o després. Celebro la bona notícia', ha afirmat. El dirigent ecosocialista considera que CiU 'hauria d'haver estat més ferma també'. 'Des de fa molt temps sabíem que Ascó es podia presentar i els candidats nuclears eren tots d'alcaldies governades per CiU', ha apuntat. Tot i això, ha destacat que va marcar 'un punt d'inflexió' que el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, advertís que suspendria de militància als regidors d'Ascó si donaven suport que el municipi presentés la seva candidatura a acollir un cementiri nuclear. En qualsevol cas, considera que 'sent l'alcaldia d'Ascó de CiU' la federació nacionalista 'hauria pogut fer més per evitar-ho'. 'Però ara mateix la responsabilitat primer està en l'alcalde d'Ascó'. Admet que 'hi ha coses que no són raonables' al GovernPer altra banda, ha afirmat que el Govern actual 'és de sentit comú', però ha admès que 'hi ha coses que no són raonables'. 'No és molt raonable que la Llei d'educació es pacti abans amb l'oposició que amb els tres socis de Govern', ha remarcat. 'En aquest cas', ha lamentat, 'no es va actuar amb sentit de Govern'. En aquest sentit, ha insistit en la seva proposta de cara a un possible futur tripartit que 'un govern a tres ha de pactar abans entre els tres socis'. Herrera ha manifestat que 'hi ha possibilitats de que guanyi la dreta', però ha afegit que 'si s'aconsegueix il·lusionar a molta gent es pot aconseguir que guanyi l'esquerres i les polítiques progressistes'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.