Política

Jaume Soler queda en llibertat amb càrrecs per un delicte de danys

L'expedient es traspassarà als jutjats de Terrassa on es decidirà si es continua amb l'investigació o s'arxiva el cas

Vint-i-quatre hores després de la seva detenció, Jaume Soler, ha quedat en llibertat amb càrrecs per un delicte de danys. Se l'ha imputat per haver col·locat, presumptament, la motxilla amb una ampolla amb líquid inflamable a sota de la pantalla que Tele5 va instal·lar al Raval per retransmetre un partit de la selecció espanyola de futbol.

Segons els seus advocats, no se'l pot acusar de l'incendi, només de col·locar l'artefacte a sota de la tarima. Els Mossos van determinar fa unes setmanes que va ser la puntada d’un operari de Tele 5 a l'ampolla inflamable el que va causar les flames.

Soler ha pres declaració davant del jutge de guàrdia de Vilanova i la Geltrú durant una hora, després que se'l detingués dilluns al migdia al seu domicili de Sitges.

Ha sortit cap a dos quarts de dues de la tarda acompanyat per una trentena de companys de la CUP i d'Endavant, que s'han concentrat des de les deu del matí davant dels jutjats.

Soler haurà de presentar-se cada quinze dies als jutjats, una mesura cautelar contra la qual es presentarà un recurs la setmana vinent al·legant que es coneix notòriament el lloc on resideix i se'l pot localitzar fàcilment.

L'expedient es traspassarà ara als jutjats de Terrassa on es decidirà el procés a seguir. El jutge encarregat del cas haurà de decidir si es tira endavant amb la investigació, convocar el judici oral o bé arxivar el cas. Aquesta darrera, una opció viable que, segons Martí Majoral, portaveu del grup d'advocats Alerta Solidària, que s'encarreguen dels casos relacionats amb l'esquerra independentista, ja ha apuntat el jutge de Vilanova i la Geltrú aquest matí abans de decidir passar el cas a Terrassa.

“Si després de dos mesos, els Mossos només han aconseguit arribar a vies mortes, tenim el convenciment que l'acusació serà escassa, ja que la seva actuació es difícil de qualificar a nivell penal”, segons Majoral.

Acte de "persecució política"
Alerta Solidària denuncia la forma en què s'ha detingut a Soler, ja que “el més normal hagués estat que se l'hagués citat a declarar per la via ordinària, no que la policia es presentés a casa seva i el detingués davant de la seva dona i els seus fills per passar 24 hores a comissaria”.

Majoral indica que es tracta d'una detenció “innecessària i injustificada” i que és “l'opció fàcil i una represàlia política bastant evident contra el grup Endavant” els integrants del qual van protagonitzar la manifestació prèvia a l'incident el dia 20 de juny al Raval de Montserrat.

Des d'Alerta Solidària i Endavant es vol deixar clar que el grup independentista va desmentir des d'un primer moment la seva vinculació amb la crema de la pantalla gegant. Argumenten que, des del primer moment en què en Jaume va entrar a comissaria, va comunicar que no tenia cap coneixement sobre els fets.

“Considerem que és a l’Ajuntament de Terrassa a qui correspon donar explicacions sobre actes d’exaltació de l’espanyolisme i de clara provocació que acaben comportant incidents com els del passat mes de juny”.

Endavant i Alerta Solidària volen denunciar la detenció “com un acte de persecució política” i han alertat que rebutgen aquesta actuació policial i que seguiran “promovent actes públics de rebuig a la imposició de la simbologia espanyola a qualsevol racó dels Països Catalans”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.