Política

Un detingut per la crema de la pantalla gegant de Terrassa

Agents de paisà dels Mossos d’Esquadra han detingut a Jaume Soler, militant d’Endavant de Terrassa, al seu domicili de Vilanova i la Geltrú

Agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van detenir ahir al migdia Jaume Soler, militant d'Endavant (OSAN) de Terrassa i número dos a les llistes locals de la CUP, al seu domicili de Vilanova i la Geltrú, en relació amb la crema de la pantalla gegant que l'ajuntament de la ciutat vallesana va instal·lar per retransmetre un partit de la selecció espanyola el 20 de juny passat.

En un principi tant la cadena Tele-5, que tenia els drets de la Copa Confederacions, com els Mossos van assegurar que l'incendi, que es va produir poc abans de l'inici del partit i que va obligar a desallotjar la plaça de l'Ajuntament, el va provocar un còctel Molotov llençat des del lloc on s'ubicaven els independentistes que protestaven per la retransmissió del partit, però de seguida l'organització de l'esquerra independentista, Endavant, promotora de l'acte de rebuig, se'n va desmarcar remarcant que no hi tenia res a veure. Setmanes més tard, els Mossos d'Esquadra van determinar que la puntada de peu d'un operari de Tele-5 a una motxilla que contenia una ampolla amb benzina i un drap a la punta va causar l'incendi de la pantalla ubicada al Raval de Montserrat, que va congregar poc més de dues-centes persones.

Sigui com sigui, la policia seguia buscant des de feia setmanes la persona que, segons el mateix operari, va deixar la motxilla sota la pantalla. La brigada d'informació del cos policial havia analitzat totes les imatges recollides la tarda dels fets per veure el possible autor amb la motxilla just abans de la deflagració i havia intentat esbrinar si l'esmentada motxilla havia estat comprada en alguna botiga de Terrassa.

La detenció es va produir quan el jove es trobava al seu pis amb la seva companya i els seus dos fills. La família va denunciar que els agents no van informar en cap moment del motiu de l'arrest. Posteriorment sí que es va informar l'arrestat que l'havien detingut en relació amb la crema de la pantalla. Soler va ser traslladat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vilanova i la Geltrú i en les pròximes hores passarà a disposició judicial. Al vespre desenes de persones es va concentrar en un acte de suport a l'arrestat davant la comissaria per reclamar-ne l'alliberament immediat. Endavant va emetre un comunicat ahir al vespre on va qualificar la detenció d'"agressió a l'esquerra independentista" i la va atribuir a la persecució de persones que "lluiten en defensa dels drets nacionals i socials dels Països Catalans". De fet, Soler ha tingut un paper actiu en la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Terrassa i en diferents entitats ecologistes de la comarca del Vallès. Endavant va deixar clar ahir que els actes de suport continuaran mentre es mantingui sota arrest el jove independentista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

Rússia inclou en la llista de terroristes a aliats i advocats de Navalni

barcelona
guerra a europa

Rússia acusa a Occident d’estar al darrere de l’ofensiva ucraïnesa a Kursk

barcelona
guerra a europa

Els Països Baixos esperaran a la investigació del Nord Stream per reaccionar

barcelona
europa

Croàcia tindrà servei militar obligatori de dos mesos a partir de 2025

barcelona
guerra a europa

Ucraïna ataca de matinada un embarcador i un vaixell a Crimea

barcelona
guerra a gaza

Cinc morts en un bombardeig a la Franja enmig de les converses per un alto el foc

barcelona
política

Anuncien la presència de Puigdemont la setmana vinent a Prada

barcelona
amèrica llatina

El chavisme i l’oposició veneçolana rebutgen repetir les eleccions

barcelona
política

Puigdemont: “Vaig tornar per exercir el dret a resistir l’opressió”

barcelona