Societat

El cop de peu d'un operari de Tele 5 a una ampolla amb benzina va causar l'incendi de la pantalla del Raval de Montserrat

Els Mossos segueixen la pista de la motxilla on s’amagava l’ampolla amb benzina per tal d’identificar el culpable

Una ampolla d’aigua petita amb benzina i un drap a la punta. Aquest petit i rudimentari artefacte va ser el que va provocar l’incendi de la pantalla gegant que Tele-5 va instal·lar al centre de Terrassa per retransmetre un partit de la selecció espanyola, el 20 de juny. Segons es desprèn de les investigacions, el petit artefacte no va desencadenar el foc per si sol. Va ser la puntada de peu que li va clavar un dels operaris de la cadena de televisió el que va provocar la deflagració i el posterior incendi.

La retransmissió del partit –en un pretès homenatge de Tele-5 a Xavi Hernández, el jugador terrassenc de la selecció espanyola– va concentrar a més de 200 persones, entre les quals hi havia aficionats de la roja i contraris a l’acte organitzat per la cadena signant del Manifiesto por la lengua común. En aquest ambient de crispació, i moments abans de l’inici del partit entre Espanya i Sud-àfrica, l’operari de Tele-5 va veure com un desconegut deixava la motxilla sota la pantalla. En un acte reflex, li va donar una puntada de peu i això va originar el foc.
De moment la pista més ferma que segueixen els investigadors és la de la motxilla on s’amagava el rudimentari artefacte incendiari. Per arribar al culpable, els Mossos d’Esquadra intenten esbrinar si la motxilla es va adquirir en algun comerç de Terrassa. Els investigadors –adscrits a la brigada d’informació del cos policial– també estan analitzant totes les imatges recollides la tarda dels fets. L’objectiu és localitzar-ne alguna que mostri el sospitós portant la motxilla abans de la deflagració.

Des de l’Ajuntament de Terrassa esperen que la investigació s’enllesteixi com més aviat millor i que es detingui l’autor o autors de l’incendi. Tot i que el foc va ser extingit en qüestió de segons amb l’ajuda d’uns extintors, per precaució es van desallotjar les més de 200 persones concentrades al Raval de Montserrat, davant del consistori.

Moments abans de l’incendi, just quan la selecció espanyola va saltar al camp, un grup va desplegar estelades i cartells en contra de la retransmissió. Aficionats de la roja van respondre amb banderes espanyoles. Els dos bàndols van intercanviar crits i insults.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart
mobilitat

Acreditats 11.000 vehicles per moure’s durant la Copa Amèrica

Barcelona
URBANISME

Concurs de projectes per al Pla de Millora Urbana de la Mariola

Lleida

Les platges de Calella i Llafranc tenen una concentració de microplàstics per sota de la costa catalana

PALAFRUGELL
salut

Manresa serà seu del Circuit de caminades de marxa nòrdica per a tothom

Manresa