Política

Garzón deixa en llibertat les dones de Prenafeta i Alavedra

La fiscalia no ha demanat cap mesura cautelar contra Dori Malfeito i Maria Lluïsa Mas, que han declarat molt breument davant del jutge

El magistrat de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha deixat en llibertat després de prendre declaració a les dones de Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, Doris Malfeito i Maria Lluïsa Mas. Malfeito ha declarat durant poc més de 20 minuts i ha sortit de les dependències judicials visiblement afectada i intentant amagar el rostre. Mas ha declarat durant cinc minuts. Segons el seu advocat, la fiscalia no ha demanat mesures cautelars contra elles i tampoc els ha mostrat cap mena de document perquè el reconeguessin. Aquesta tarda seguiran les declaracions amb tres imputats més: Genis Carbó, Manuel Valera i Lluís Falcón.

En l'escrit judicial d'imputació, Garzón explica que la dona de Prenafeta, María Lluïsa Mas, hauria ajudat al seu marit en la seva "activitat destinada a purificar els beneficis de les activitats presumptament il·lícites". Garzón la imputa per blanqueig de capitals. També va ser l'administradora de la societat Poliafers S.L a través de la qual es van "canalitzar diverses de les comissions" cobrades per Prenafeta.

Les declaracions han estat molt breus: entre les dues imputades no han estat davant el jutge més de trenta minuts.

A partir de les cinc de la tarda, el jutge prendrà declaració a Genís Carbó, imputat per suborn, Manuel Valera i Lluís Falcón, imputat per associació il·lícita. Genís Carbó, exdirector Pla Metropolità de Barcelona, hauria rebut el pagament de 244.000 euros de Niesma Corporació S.L per donar, a través de la seva empresa, "cobertura legal a les possibles influencies favorables pels càrrecs ocupats en el període de modificació del pla urbanístic", segons Garzón.

Lluís Falcón, arquitecte municipal de l'Ajuntament de Santa Coloma, hauria participat en l'Operació Pallaresa realitzant "determinades activitats i adoptant decisions que propiciarien la seva execució".

Quedaran per a demà declaracions destacades, com ara la del gerent de l'Institut Català del Sòl (Incasòl), Emili Mas, que va renunciar ahir al seu càrrec a causa de la imputació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.