Política

De la Vega agraeix l'ajut de Duran i diu que el projecte de ZP és "més viu que mai"

La vicepresidenta primera espanyola torna a descartar les eleccions anticipades i també una moció de confiança. Critica el PP per haver votat contra el pla d'austeritat i obvia el no d'ICV i ERC

Agraïment a CiU, menyspreu agre pel PP i fe en el projecte de Zapatero, que està "més viu que mai". Aquest és el balanç que la vicepresidenta primera espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, ha fet del ple del Congrés que va permetre al PSOE aprovar el decret de mesures d'austeritat que inclou la congelació de les pensions i la retallada d'una mitjana del 5% per a tots els treballadors públics.

En la seva compareixença habitual posterior al consell de ministres, retransmesa en directe per televisió des de la Moncloa, De la Vega ha descartat aquest divendres que José Luis Rodríguez Zapatero tingui cap intenció de convocar eleccions anticipades ni, tampoc, de presentar una moció de confiança. "No la necessitem. El govern governa, se sent acompanyat, sentim que estem fent el que toca fer, sentim el pes de la responsabilitat, de prendre decisions dures i difícils, com fan tots els nostres socis europeus", ha respost a la periodista que li ha preguntat.

Tot i repetir diverses vegades que la retallada és difícil per al govern, com ja ha dit altres dies, la vicepresidenta
ha assegurat que l'executiu sent que té "el suport de molts ciutadans que tenen més sentit de la responsabilitat que el PP, i seran ells els que al final decidiran a les urnes, triaran entre qui treballa en interès de l'Estat i els que actuen només en el seu propi interès".

I per aprofundir més la crítica al PP, ha anunciat: "Vull agrair l'actitud responsable del portaveu de CiU [Josep Antoni Duran i Lleida], de la portaveu de Coalició Canària i del portaveu d'UPN [Unió del Poble Navarrès], pel seu sentit de la responsabilitat, molt diferent del que té el PP, que sense cap alternativa continua oposant-se a unes mesures fonamentals per al país i per a Europa", ha recitat solemnement per recordar els tres partits que, amb l'abstenció dels 13 diputats que sumen, van permetre que el decret de Zapatero s'aprovés per 169 a 168 vots. En aquest repàs sobre la votació d'ahir, ha obviat que els socis dels socialistes a Catalunya, ERC i ICV, també van votar contra les mesures d'austeritat.

La conclusió de De la Vega, un cop passat el tràngol d'ahir, és que "ara toca prendre decisions difícils i el president Zapatero ho fa amb valentia i decisió per protegir la nostra economia, fem el que toca fer, no el que ens agrada fer, i ho fem per responsabilitat amb els ciutadans i amb el país". "El projecte que representa el president Zapatero està més viu que mai, perquè fem valdre els valors sobre els quals es basteix", ha reblat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.