Política

Montilla assegura que també auditaran els informes del 2008

Assegura que els missatges dels mòbils dels diputats del Parlament són "privats" i que cal preservar-ne "la  intimitat". Diu a Carretero que si per a ell és més important ser  president del Barça, que es presenti a les pròximes eleccions del club

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dilluns que a partir d'ara es milloraran "els controls" d'eficàcia i les pautes recomanades per l'interventor després de l'auditoria que el govern ha fet per avaluar els informes que durant el 2007 es van ordenar fer des dels diferents departaments del govern i que el conseller Castells va definir com a "inútils".  Montilla ha assegurat, en una entrevista a RAC1, que també s'auditaran els informes del 2008.

Montilla ha remarcat que tot i que hi pot haver informes "de dubtosa utilitat", aquesta possibilitat és totalment "subjectiva" i allò que per a alguns pot ser poc útil, per altres ho és molt. A més, ha negat que s'autoritzés fer un informe sobre periodistes i mitjans de comunicació.

Cas Millet
Sobre el cas Fèlix Millet i les polèmiques que ha generat les donacions a fundacions vinculades a partit, Montilla ha assegurat que el PSC no ha rebut mai diners del Palau de la Música. Sobre aquesta qüestió, ha demanat a la justícia que sigui "ràpida" per intentar resoldre el cas el més aviat possible. "Una justícia justa és la que a més és ràpida", ha afirmat.

Els SMS
Sobre la també polèmica generada per la publicació de fotografies del contingut de  missatges de mòbil del conseller Joan Saura i del diputat popular Daniel Sirera durant la sessió del debat de política general de la setmana passada, Montilla ha remarcat que es tracta de correspondència "privada". "Són correus privats i com a tals s'ha de preservar la seva intimitat", ha reblat.

Sobre la qualificació de "tostón" que Saura va fer del discurs de Montilla, el president català ha assegurat "no donar-li més importància".

Carretero i el Barça
Pel que fa a les declaracions fetes per Joan Carretero la setmana passada en què deia que per a ell era "mil vegades" més important ser president del Barça que de la Generalitat, Montilla li ha respost: "Doncs espero que es presenti a les eleccions del Barça de l'any que ve".

La crisi a Barcelona
Sobre la mala imatge de Barcelona, amb els problemes de la prostitució, la mendicitat i els furts, Montilla ha negat que la capital catalana passi per "un mal moment". El president català ha recordat que se celebren molts congressos i que s'hi apleguen milers de persones. Per això ha lamentat que s'alimenti "una mala imatge de la ciutat perquè es fa un flac favor a Barcelona i a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.