Política

Netanyahu parla per primera vegada en públic de "dos Estats per a dos pobles"

El primer ministre israelià ha repassat avui els seus 100 primers dies al govern

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha repassat aquest diumenge els primers 100 dies del seu govern al·ludint públicament per primera vegada a la fórmula de "dos Estats", els pobles palestí i israelià en coexistència pacífica, per solucionar el conflicte del Pròxim Orient.

"Per primera vegada hem arribat a un acord nacional per a dos Estats sota un concepte de dos pobles", ha declarat Netanyahu al començament de la reunió setmanal del seu gabinet de ministres.

Tot i utilitzar termes positius per al procés de pau reconeixent l'existència pacífica de "dos Estats", una denominació àmpliament abonada per la comunitat internacional, Netanyahu ha insistit que "els palestins hauran de reconèixer l'Estat d'Israel, i el problema dels refugiats (palestins) haurà de ser solucionat" fora de les fronteres d'Israel.

"Israel necessita i rebrà fronteres defensables, incloent la completa desmilitarització del territori palestí", ha declarat Netanyahu, que s'ha referit a l'ofensiva sobre Gaza de l'any passat, l'operació Plom Sòlid com un element "important" per aconseguir "una pau tàcita amb les milícies palestines", segons recull el diari Yedioth Ahronoth.

"Tot i això, la situació actual s'ha aconseguit a través de la nostra acció ferma" contra els responsables dels atacs amb coets contra les comunitats del sud d'Israel, segons el primer ministre, que va substituir en el càrrec el seu predecessor, Ehud Olmert, el passat 31 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.