Política

La fiscalia demana al Suprem que es faci càrrec de tota la investigació feta fins ara pel TSJM

Insta l'alt tribunal a no limitar la seva investigació als aforats del PP Luis Bárcenas, Jesús Merino i Gerardo Galeote

La fiscalia ha remès un escrit sobre el cas Gürtel al Tribunal Suprem en què li sol·licita que es faci càrrec de tota la investigació iniciada al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) i no només a la que afecta al senador i tresorer del PP, Luis Bárcenas, el diputat Jesús Merino i l'eurodiputat popular sortint Gerardo Galeote.

El fiscal ha instat l'alt tribunal a sol·licitar el corresponent suplicatori davant del Parlament i demana al Tribunal Suprem que assumeixi "la competència de tot el cas tramitat en el TSJM, per entendre que tots els fets investigats actualment estan molt relacionats entre si".

Finalment, la fiscalia sol·licita en el seu informe de manera expressa que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid continuï amb la tramitació de la causa fins al moment en què es concedeixi el suplicatori sol·licitat aquest dilluns.

El 15 de juny passat el tribunal madrileny que investiga la presumpta trama de corrupció i tràfic d'influències desmantellada amb l'operació Gürtel va elevar la causa al Tribunal Suprem a través d'una exposició raonada en què l'assegurava que havia trobat indicis de delicte a l'actuació de Bárcenas, Galeote i Merino -que per la seva condició d'aforats haurien de ser investigats pel Suprem-. Concretament, es referia a la possible comissió de delictes contra la hisenda pública, així com un altre de suborn.

Per aquesta raó, el TSJM ha sol·licitat a la sala segona del Tribunal Suprem "que es declari competent per evitar la possible prescripció d'un delicte fiscal, cridant a declarar amb caràcter d'urgència els aforats Luis Bárcenas, Jesús Merino i Gerardo Galeote". Fonts jurídiques han especificat que la sol·licitud s'ha fet per tal d'evitar que els fets prescriguin, cosa que podria passar en el termini d'un mes.

Després d'aquesta sol·licitud i una vegada ratificat que els tres dirigents tenen la condició d'aforats, la sala d'admissió de causes especials del Suprem ha de donar trasllat a la Fiscalia perquè informés sobre la competència dels fets així com del fons de la qüestió. Ara aquesta Sala haurà de decidir en els pròximes dies sobre la petició formulada pel ministeri públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona