Política

El Tribunal Superior de Madrid envia el cas Gürtel al Suprem

El jutge que investiga el cas de la trama de corrupció del PP troba indicis de delicte contra el senador Luis Bárcenas, l'eurodiputat Gerardo Galeote i el diputat Jesús Merino

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), que investiga la presumta trama de corrupció i tràfic d'influències desmantellada amb l'operació Gürtel, ha remès aquest dilluns una exposició raonada al Tribunal Suprem en la qual assegura haver trobat indicis de delicte en l'actuació del tresorer nacional i senador del PP, Luis Bárcenas, l'eurodiputat en funcions Gerardo Galeote i del diputat d'aquesta formació en el Congrés Jesús Merino, segons fonts jurídiques.

En l'escrit que ha elevat a l'alt tribunal, l'instructor de la causa en el tribunal madrileny, Antonio Pedreira, assenyala que Bárcenas –que per la seva condició d'aforat hauria de ser investigat pel Suprem– podria haver comès un delicte contra la hisenda pública i un altre de suborn, que també li atribueix a Merino.

En el cas del delicte fiscal atribuït al senador, el jutge demana a la sala penal del Suprem que es declari component amb "caràcter urgent" per investigar els fets abans que prescriguin, cosa que podria passar en el termini d'un mes. Per això, demana que Bárcenas, Merino i Galeote declarin davant aquest tribunal.

L'alt tribunal, que no té termini de temps per respondre, haurà de decidir si assumeix únicament la investigació contra Bárcenas i Merino o si reclama al TSJM la totalitat de la causa, en la qual, entre d'altres, estan imputats l'exconseller Alberto López Viejo, els diputats Benjamín Martín Vasco i Alfonso Bosch, i els exalcaldes de Boadilla, Pozuelo, Arganda i Majadahonda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona