Política

Iceta rebutja una sentència "patchwork" del TC votada per parts

El viceprimer secretari i portaveu del PSC ha insistit que el TC "no està en condicions" de dictar una sentència perquè es troba en una situació "anòmala"

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha rebutjat avui que la sentència sobre l'Estatut sigui votada article per article i no conjuntament, una situació que ha criticat i que ha comparat amb el patchwork i també el trencadís, decoració modernista feta amb trossos de ceràmica.

Després de la comissió executiva del PSC, el portaveu del partit, Miquel Iceta, s'ha referit en roda de premsa al ple del TC convocat per a dijous que ve, 10 de juny, per intentar per setena vegada emetre una sentència sobre la carta catalana.

Iceta ha insistit que el TC "no està en condicions" de dictar una sentència perquè es troba en una situació "anòmala", amb un magistrat mort sense ser substituït, un altre recusat i quatre més amb el mandat caducat fa més de dos anys i mig.

"L'Estatut és plenament constitucional, té més de tres anys de vigència, s'ha desplegat amb multitud de lleis" de la Generalitat i del govern central i ha aportat fins i tot un nou sistema de finançament, "amb més recursos" per a totes les Comunitats Autònomes, ha asseverat Iceta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.