Política

El gerent de l'Incasol nega que parlés amb imputats per falsificar factures de la UE

Emili Mas, que és citat en la resolució del jutge Garzón sobre el cas Pretòria, ha rebut el suport del govern de la Generalitat

El gerent de l'Incasol, Emili Mas, ha negat aquest dimarts que parlés de falsificar factures de la Unió Europea en les seves converses de l'abril passat amb diversos imputats en la trama de corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet. Mas afirma que en la seva conversa es va limitar a abordar l'execució de la llei de barris i la seva gestió ha rebut aquest mateix dimarts el suport del govern de la Generalitat.

Emili Mas apareix citat en la resolució del jutge Baltasar Garzón sobre l'operació Pretòria en relació amb unes factures falses per desviar 1,3 milions d'euros del Fons de Cohesió europeu. En un comunicat, el gerent de l'Incasol defensa la seva "honestedat i transparència" i expressa la seva "màxima disponibilitat" a col·laborar amb la justícia "en tot el que calgui". "En cap cas vaig parlar de falsificació de factures o altres documents per presentar al Fons de Cohesió o altres fons europeus, ni vaig donar instruccions a l'Ajuntament [de Santa Coloma] o a l'empresa Gramepark", ha remarcat.

Segons Mas, que ha comptat des del primer moment amb el suport del departament de Política Territorial i de la Generalitat, en les converses que va entaular entre el 16 i el 20 d'abril passats amb els imputats es va limitar a intentar aconseguir que l'execució dels projectes a Santa Coloma de la llei de barris de Catalunya "no tingués retards" i s'ajustés al que passava en altres municipis, amb un "percentatge d'execució molt superior".

Citat per Garzón

En la seva resolució, el jutge Garzón situa Emili Mas en una sèrie de converses amb el suposat cervell de la trama de corrupció urbanística, l'exdiputat del PSC Luis García; amb el fins ara alcalde de Santa Coloma, Bartomeu Muñoz; amb el dimitit regidor i president de Gramepark, Manuel Dobarco –tots ells empresonats–, i amb el director de Serveis Municipals, Pascual Vela, que ha eludit la presó després de pagar una fiança de 25.000 euros.

El magistrat subratlla que, segons es desprèn dels contactes entre Luis García, l'alcalde, els seus col·laboradors i el gerent de l'Incasòl, el consistori de Santa Coloma va modificar suposadament el destí del Fons de Cohesió de la Unió Europea o va utilitzar una suma més baixa que la declarada quan va fer pagaments relacionats amb unes expropiacions a Santa Coloma, als carrers Sardana i Sant Pasqual, la gestió dels quals corresponia a Gramepark. Amb aquest mètode, segons Garzón, el consistori de Santa Coloma va poder justificar l'ús irregular de fons europeus mitjançant l'emissió de factures falses per valor d'1,3 milions d'euros.

Segons Mas, en les seves converses amb els imputats va abordar en primer lloc la necessitat que la justificació de les inversions previstes en la llei de barris es fes "de forma ràpida" per no perdre els fons que aquesta llei tenia assignats i no haver d'esperar a final d'any. També va tractar amb els imputats, segons la seva versió, sobre l'estudi de viabilitat de l'actuació del passatge Sant Pasqual, inclòs en el programa de la llei de barris, ja que presentava dificultats econòmiques "molt importants".

Després d'insistir que no va parlar de falsificació de factures sobre els fons de la Unió Europea, Mas també subratlla que l'Incasol "no té cap tipus d'intervenció en la gestió del Fons de Cohesió o altres fons europeus".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona
política

Els nous consellers del govern valencià del PP prenen possessió del càrrec

barcelona
política

PSC i SOM presenten una moció de censura a Els Pallaresos

ELS PALLARESOS
Estats Units

Trump reapareix amb l’orella embenada i ovacionat a Milwaukee

Barcelona
Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

Barcelona