Política

Garzón investiga una obra que Luigi volia fer a Arenys de Mar

La Sindicatura de Comptes va detectar també irregularitats en una obra de Sabadell

L'Ajuntament d'Arenys de Mar va remetre ahir al jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón els expedients relacionats amb una promoció d'habitatges que el presumpte cervell de la trama Pretòria, Luis García Sáez, Luigi, preveia construir al municipi. La policia judicial va reclamar la setmana passada aquesta informació. Luigi havia projectat dos edificis als antics horts de la Vil·la Betània a través d'una de les seves societats, Edisan. A canvi, el promotor havia de fer l'ampliació de la residència geriàtrica que hi ha en aquesta finca. Les obres van començar el 2007, però Edisan va fer fallida l'any següent.

Fa poques setmanes es va inaugurar l'ampliació de la residència geriàtrica, que va haver d'acabar FCC, donat que amb la fallida d'Edisan va quedar a mig fer. El que havia de pagar el centre eren els terrenys dels antics horts de la finca. El pla urbanístic del 1984 permetia que es pogués edificar als horts. El 2006 un nou pla detallava que es podien fer 22 habitatges.

D'altra banda, l'informe de la Sindicatura de Comptes del 2006 sobre la gestió de l'Incasòl el 2003 va detectar un desviament de 463.500 euros sense justificar en la construcció de 69 habitatges i 80 aparcaments de protecció oficial a l'avinguda Estrasburg de Can Llong de Sabadell.

Informe sobre Sabadell

Es tracta d'una obra adjudicada per concurs a Proinosa, empresa investigada pel jutge Garzón. Segons la Sindicatura, no hi ha "l'oportuna justificació" en l'augment del preu de l'obra. L'import del contracte era de 4.662.617,53 euros i, en canvi, va acabar costant 5.126.175,73 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.