Política

Trinidad Jiménez vol que la reforma de la llei antitabac estigui en vigor el gener del 2011

La llei eliminarà totes les excepcions per fumar i únicament ho permetrà a les presos i psiquiàtrics

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha afirmat avui que confia que la reforma de la llei antitabac, que prohibirà fumar en tots els locals públics tancats, estigui en funcionament el 2011. La ministra ha recordat que en aquests moments el govern espanyol està negociant la llei amb els diferents grups parlamentaris i preveu que entri com a Proposició de Llei a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats el mes de juny que ve, cosa que faria que s'aprovés a la tardor.

Així, la titular de Sanitat, que avui ha estat a Palma amb el president del Govern balear, Francesc Antich, per clausurar el Programa de Vacances del Imserso, ha ressaltat que confia que després de l'estiu la nova llei antitabac estigui aprovada.

La llei eliminarà totes les excepcions per fumar i únicament ho permetrà en institucions penitenciàries, psiquiàtrics i en habitacions especialment habilitades per això en hotels i hostals.

La ministra ha assenyalat que el 75% de la població espanyola és no fumadora, per la qual cosa s'han de buscar "més espais sense fum". Així mateix, ha indicat que el fum del tabac és el causant de més de 5.000 morts l'any.

La titular de Sanitat i Política Social ha puntualitzat que la reforma que tracta de portar a terme es fa amb la intenció de complir els objectius que marca la llei, que va ser aprovada fa cinc anys, per augmentar els espais públics per a no fumadors i reduir el fum ambiental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.