Política

ERC veu possible donar suport al finançament després dels últims contactes de la negociació

Esquerra podria acceptar el nou model encara que impliqui allargar un any el període d'aplicació que preveu l'Estatut per arribar a la xifra dels 3.800 milions d'euros

Després del rebuig d'ERC d'aquest divendres a l'última oferta del Ministeri d'Economia s'han intensificat els contactes. Fonts d'ERC citades per l'ACN han assegurat que ni el conseller d'Economia, Antoni Castells, ni la vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, s'han tancat en banda. Es continua negociant amb intensitat i aquestes mateixes fonts veuen possible que es millori l'última oferta i ERC pugui acabar donant el seu sí. La Permanent Nacional del partit ha rebutjat una xifra d'entre 3.400 i 3.500 milions d'euros però Salgado encara no ha fet públic el nou model i ERC no descarta que es pugui arribar als 3.800 que exigeix, encara que impliqui allargar un any el període d'aplicació que preveu l'Estatut.

El president d'ERC, Joan Puigecrcós, i el secretari general, Joan Ridao, també han parlat directament amb la vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado. El secretari general d'ERC ha assegurat aquesta mateixa tarda que la proposta "encara no arriba al llistó mínim", tot i que hi ha hagut avenços i aproximacions.

Segons fonts d'ERC, estarien disposats a acceptar que no s'arribés als 3.800 milions d'euros que s'han marcat fins el 2012, és a dir, un any després de la gradualitat del model que preveu l'Estatut. De la mateixa manera, també estant oberts a avalar que Catalunya no quedi 5 punts per sobre de la mitjana en el rànquing de recursos per càpita fins al quart any.

La vicepresidenta econòmica espanyola no ha convocat encara una roda de premsa per explicar el nou model de finançament a l'espera dels últims contactes i de la decisió d'ERC. Els republicans celebren aquest diumenge una executiva extraodinària per evaluar els últims moviments de la negociació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.