Política

Zelaya no pot aterrar a Hondures i fa escala al Salvador

El president derrocat d'Hondures, Manuel Zelaya, és al Salvador després que l'exèrcit del seu país no l'ha deixat aterrar a l'aeroport de Tegucigalpa. L'expectació pel seu possible retorn al país ha portat molts seguidors a l'aeroport, que s'han acabat enfrontant a l'exèrcit. Dues persones han mort i deu persones més han resultat ferides.

Zelaya havia dit que tornaria a Hondures i ho ha intentat. Malgrat tot, el president derrocat d'Hondures, Manuel Zelaya, és al Salvador després que l'exèrcit del seu país no l'ha deixat aterrar a l'aeroport de Tegucigalpa.

El seu avió, un jet que li ha deixat Veneçuela, ha estat sobrevolant aquesta instal·lació i ha intentat aterrar en tres ocasions, però vehicles militars sobre les pistes han impedit que l'aparell pogués aterrar.

De fet, des de la torre de control li han advertit que un quart intent d'aterratge comportaria una intervenció de l'exèrcit per abatre l'aparell.

Davant d'aquesta situació, Zelaya, a contracor, s'ha dirigit a l'aeroport internacional del Salvador per fer-hi una parada tècnica. Allí s'ha reunit amb la presidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner, i el president de l'Equador, Rafael Correa.

Des d'allà, Zelaya ha assegurat que intentarà un altre cop tornar a Hondures per aire o per terra.

Dos mort, deu ferits
L'expectació pel seu possible retorn al país ha portat molts seguidors a l'aeroport, que s'han acabat enfrontant a l'exèrcit.

Almenys dos manifestants haurien mort i diversos més estarien ferits arran dels enfrontaments entre l'exèrcit hondureny i els seguidors del president derrocat, Manuel Zelaya, al voltant de l'aeroport de Tegucigalpa.

Algunes fonts han apuntat que han estat unes 30.000 persones les que s'han acostat a l'aeroport de Tegucigalpa per veure aterrar el president derrocat. Quan hi han arribat, però, s'han trobat amb una forta presència militar i policial.

Els ciutadans han intentat trencar el cordó policial i arribar a la pista, moment en què s'ha desencadenat un episodi de violència que encara no s'havia vist des del cop d'estat de fa una setmana.

L'exèrcit ha disparat, els manifestants han tirat pedres i la policia ha fet servir canons d'aigua i gasos lacrimògens.

Per la seva part, el nou president hondureny, Roberto Micheletti, ha assegurat que ha detectat moviments de tropes a la frontera amb la veïna Nicaragua i ha advertit que estan preparats per defensar-se. Micheletti ha tornat a decretar el toc de queda. L'exèrcit nicaragüenc ha dit que les acusacions de Micheletti són totalment falses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona