Política

El Penedès, la vegueria virtual

ERC aprova una resolució a favor de la vuitena vegueria, tot i que el projecte del conseller republicà Ausàs no l’esmenta

L’executiva d’Esquerra va aprovar ahir per unanimitat una resolució que insta els seus càrrecs a fer “tot el possible” per donar suport a la creació d’una vegueria per al Penedès, que seria la vuitena, encara que a l’avantprojecte de llei de l’organització veguerial de Catalunya, fet pel departament de Governació, que dirigeix el conseller republicà, Jordi Ausàs, només es preveuen set vegueries i no vuit: l’Alt Pirineu i l’Aran, Barcelona, Camp de Tarragona, Girona, Central, Lleida i les Terres de l’Ebre. Es preveu que l’executiu l’aprovi a la reunió del 5 de gener vinent.

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, sosté que l’articulat del projecte de llei “dóna impuls” a la vegueria penedesenca perquè “permet la creació futura de noves vegueries”, si tenen un ampli suport en un determinat territori, com passa al Penedès.

Ridao confia que el PSC donarà suport a la llei de vegueries al si del govern, tot i les reticències d’alguns dels seus alcaldes, ja que “ha estat avalada pel Consell de Governs Locals”. Considera “decebedor” que alcaldes socialistes com els de Tarragona i Lleida hagin demanat que s’endarrereixi l’aprovació de la llei de vegueries i recorda que és un compromís programàtic del govern d’Entesa, que no pot acabar el mandat sense complir aquest compromís amb els votants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.