Política

"Ens han tractat molt malament, pitjor impossible"

El patró de l''Alakrana', Ricardo Blach, diu des de les Seychelles que els 36 tripulants han estat en "un infern" durant els 47 dies del segrest a mans de pirates somalis

El patró del pesquer basc Alakrana, Ricardo Blach, ha assegurat aquest divendres que els 47 dies de segrest a mans d'un grup de pirates somalis han estat "un infern" i que no tornarà a navegar. Segons ha explicat en arribar a les illes Seychelles, on els esperaven els seus familiars així com autoritats espanyoles, els pirates el van maltractar físicament per intentar enfonsar-lo moralment, ja que veien que era el que estava "més sencer".

"Em pegaven, em van lligar i mil coses més", ha relatat. "Els pirates ens han tractat malament, pitjor impossible", ha emfatitzat, i ha vaticinat que a partir d'ara els pesquers que naveguin en aigües perilloses aniran protegits "en un 90%". "Hi haurà molta més seguretat, no total, però en un 90% sí que hi serà, cosa que no teníem abans", ha afirmat

Per Blach, era l'últim viatge, perquè ja es jubila. Però les coses són diferents per a la resta de la tripulació, més jove. "Si no troben una bona feina a terra, tornaran a l'Alakrana", ha anunciat.

En imatges retransmeses per TVE, Blach ha reconegut al govern espanyol, a l'ambaixador espanyol a Kènia i al conjunt d'autoritats espanyoles el seu alliberament. "Gràcies al govern i a tothom que ens ha tret d'aquest infern", ha dit. Segons Blach, l'ambaixador "s'han portat meravellosament". Ha afegit que, després del seu alliberament, està vivint "un somni".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Almenys 115 nounats han mort a la Franja des de l'inici de la guerra

barcelona
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona