Política

De la Vega: "Espanya no ha pagat cap rescat" per l''Alakrana'

La vicepresidenta del govern espanyol, que compareixerà la setmana que ve al Congrés, assumeix la responsabilitat de l'actuació pel segrest i acusa el PP d'intentar obtenir rèdit electoral del conflicte

La vicepresidenta del govern espanyol María Teresa Fernández de la Vega ha afirmat que "Espanya no ha pagat cap rescat" per alliberar els tripulants del pesquer Alakrana, segrestats durant 47 dies per pirates davant les costes de Somàlia. Fernández de la Vega ha reiterat que s'havia aconseguit la prioritat de recuperar sans i estalvis els tripulants del vaixell i que assumia la responsabilitat de l'operació, a més d'acusar el PP d'haver intentat treure rèdit electoral d'aquest episodi.

De la Vega s'ha manifestat de forma rotunda a l'hora de negar que el govern espanyol hagi pagat el rescat dels mariners segrestats, i ha respost així fins i tot a una pregunta sobre la possible aportació de fons reservats de l'Estat per ajudar l'armador del vaixell i a les declaracions del secretari general del Mar, que ha admès el pagament del rescat. La número dos del govern espanyol, però, no ha volgut entrar en detalls i ha ajornat l'explicació dels detalls d'aquest episodi fins a la seva compareixença davant del Congrés de Diputats.

La vicepresidenta també ha rebutjat les crítiques de l'oposició i especialment del PP. "Tot ha funcionat de manera raonable", ha dit, després de recordar que els pirates han actuat com una organització internacional i que han utilitzat "tots els recursos", "fins i tot els mitjans de comunicació", per "pressionar, coaccionar i amenaçar" les famílies dels pescadors, l'armador del vaixell i el govern espanyol.

De la Vega ha afirmat que estava disposada a acceptar "crítiques raonables" sobre la gestió dels fets, però ha acusat el PP d'intentar "des del minut 1 [del segrest] obtenir rèdit electoral" de la situació, actitud que només va cessar arran de la petició del president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, al líder popular, Mariano Rajoy.

La número dos de l'executiu espanyol ha destacat l'actuació de les forces armades i de la diplomàcia espanyola en aquesta "operació difícil i arriscada". També ha afirmat que el govern "respectarà" la tasca de jutges i fiscals encarregats de la investigació del segrest de l'Alakrana, fins i tot si es tracta del pagament del segrest. En canvi, ha eludit comentar l'incident patit per un altre vaixell de bandera espanyola aquest dijous mateix, amb presència d'agents de seguretat a bord, en relació amb els pirates.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia protesta pel possible desplegament de caces F-16 a Moldàvia

barcelona
ORIENT MITJÀ

L’Iran rebutja les crides a evitar represàlies per l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
europa

Alemanya vol mantenir els controls a les fronteres contra la immigració

barcelona
àsia

L’exdirigent de Bangladesh serà jutjada per la violència durant les protestes

barcelona
guerra a europa

Kíiv assegura que el seu objectiu no és prendre el territori de la regió de Kursk

barcelona
política

El govern ratifica Macias i anuncia un nou comissionat de barris

barcelona
guerra a europa

Polònia manté oberta la investigació contra Pablo González

barcelona
política

El ministeri atribueix íntegrament als Mossos el fracàs de la detenció de Puigdemont

barcelona
política

Aragonès munta la seva oficina d’expresident

barcelona