Política

La policia i l’exèrcit s’enfronten amb seguidors de Zelaya

Les forces de seguretat reprimeixen una manifestació davant l’ambaixada del Brasil a Tegucigalpa, on es troba el president deposat

L’exèrcit i la policia hondurenys van enfrontar-se ahir a centenars de seguidors del deposat president d’Hondures Manuel Zelaya davant l’ambaixada de Brasil a Tegucigalpa, on està refugiat amb la intenció de retornar al poder. La policia va fer ús de gasos lacrimògens contra els manifestants, que van llançar pedres contra les forces de seguretat, mentre l’exèrcit patrullava els carrers pròxims a l’ambaixada. La policia va informar que va detenir 150 persones.

El govern hondureny de facto va decretar dilluns el toc de queda a la capital per evitar protestes a favor de Zelaya, expulsat del poder el 28 de juny, però no va poder impedir que desenes de persones sortissin al carrer.
Zelaya va denunciar ahir a través d’un comunicat difós per correu electrònic per la primera secretària de l’ambaixada d’Hondures a Nicaragua, Elizabeth Sierra, que soldats i policies estaven “reprimint el poble hondureny amb la finalitat aparent de capturar-me”. El president deposat va assegurar que els cossos de seguretat i l’exèrcit estaven fent “un atac desproporcionat” per reprimir els seus seguidors.

Zelaya va demanar als hondurenys que es desplacin fins a l’ambaixada del Brasil, assetjada per les forces de seguretat, “per fer front als atacs”. També va fer una crida als militars i policies perquè “deposin la violència i s’uneixin al grup de ciutadans que lluiten per una nova Hondures”.

El president brasiler, Luis Inácio Lula da Silva, va assegurar que el seu govern garantirà el dret de Zelaya a seguir refugiat a l’ambaixada del Brasil, i ignorarà les crides del govern hondureny de facto, encapçalat per Roberto Micheletti, perquè Brasília doni asil a Zelaya i el tregui d’Hondures o l’entregui a les autoritats del país.
La viceministra d’Exteriors de facto, Martha Alvarado, va descartar que les forces hondurenyes assaltin l’ambaixada brasilera per detenir Zelaya. “No s’hi pot irrompre, hi ha convenis i nosaltres respectem la seu diplomàtica”, va indicar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona